Ράλι στη Wall Street με αποδόσεις που την εκτινάσσουν από τα χαμηλά Ιουνίου

Ράλι στη Wall Street με αποδόσεις που την εκτινάσσουν από τα χαμηλά Ιουνίου

Οι επενδυτές ελπίζουν ότι ο πληθωρισμός έχει ήδη κορυφωθεί και θα αρχίσει να υποχωρεί

wall-street
Ισχυρή άνοδο κατέγραψαν την Παρασκευή οι δείκτες της Wall Street, η οποία φαίνεται πως προλειαίνει το έδαφος για καλοκαιρινό ράλι.

Ο Nasdaq και ο S&P 500 έχουν την τέταρτη διαδοχική εβδομαδιαία άνοδο, τη στιγμή που οι επενδυτές ελπίζουν ότι ο πληθωρισμός έχει ήδη κορυφωθεί και θα αρχίσει να υποχωρεί.

Την άποψη αυτή έχει ενισχύσει και χθεσινή έκθεση για τον δείκτη τιμών παραγωγού, ο οποίος υποχώρησε κατά 0,5% σε μηνιαία βάση, έναντι εκτιμήσεων για άνοδο 0,2% και έχοντας καταγράψει άνοδο τον Ιούνιο κατά 1,1%.

Σε ετήσια βάση ο δείκτης παρουσίασε αύξηση 9,8%, με τους αναλυτές να περιμένουν άνοδο στο 10,4%. Τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι η Fed ενδέχεται να επιβραδύνει τελικά την επιθετική της πολιτική.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 424 μονάδες ή 1,27% στις 33.761 μονάδες, ο S&P 500 κέρδισε 1,73% στις 4.279 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ανέβηκε 2,09% στις 13.047 μονάδες.

Σε επίπεδο εβδομάδας, ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 2,9% και ετοιμάζεται για το μεγαλύτερο θετικό εβδομαδιαίο σερί από τον Νοέμβριο 2021. Ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 2,7% σε επίπεδο εβδομάδα, ενώ ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα κατά 2,6% υψηλότερος.

Οι σημερινές αποδόσεις εκτινάσσουν τη Wall Street από τα χαμηλά που βρέθηκε τον Ιούνιο. Συγκεκριμένα, ο S&P 500 βρίσκεται υψηλότερα κατά 16,4% από τα χαμηλά, ο Dow Jones έχει καταγράψει άνοδο 12,7% και ο Nasdaq ενισχύεται 21,4% και εξέρχεται από την περιοχή «bear market».


Περισσότερες οικονομικές ειδήσεις στο newmoney.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Μετανιωμένη η 75χρονη που πέταξε το μπαστούνι της σε σκυλί - «Ήθελα μόνο να το τρομάξω»

Καταβλήθηκαν ήδη 155 εκατ. ευρώ σε πάνω από 2 εκατομμύρια δικαιούχους του Fuel Pass 2

Εντοπίστηκε πτώμα σε προχωρημένη σήψη στον Βοτανικό – Για έγκλημα μιλούν οι Αρχές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης