Wall Street: Αγωνία για το ύψος του πληθωρισμού – Το κρίσιμο στοιχείο για τους αναλυτές

Wall Street: Αγωνία για το ύψος του πληθωρισμού – Το κρίσιμο στοιχείο για τους αναλυτές

Επενδυτές και αναλυτές ανησυχούν πως η επιθετική σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής της Fed θα οδηγήσει τις ΗΠΑ σε οικονομική ύφεση

wall-street
Οι επενδυτές και οι αναλυτές αναμένουν πως τα επόμενα στοιχεία του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (ΔΤΚ) θα υποδείξουν μείωση του πληθωρισμού των ΗΠΑ τον Ιούλιο. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχει και ένα στοιχείο το οποίο ενδέχεται να προκαλέσει περαιτέρω ταραχές στις αγορές.

Πρόκειται για τον ετήσιο δομικό ΔΤΚ ο οποίος δεν προσμετρά τα μεταβλητά κόστη των τροφίμων και της ενέργειας. Το ποσοστό αυτό κυμάνθηκε στο 5,9% τον Ιούνιο, ενώ οι περισσότεροι αναμένουν πως θα σκαρφαλώσει στο 6,1% τον Ιούλιο. Σύμφωνα με τον Gargi Chaudhuri της Blackrock, το ποσοστό ενδέχεται να φτάσει ακόμα και στο 6,2%, τη στιγμή που οι αναλυτές της Goldman Sachs προειδοποιούν πως η πληθωριστική εικόνα των ΗΠΑ «ενδέχεται να παραμείνει άβολα υψηλή σε μακροπρόθεσμο επίπεδο».

Η άνοδος του δομικού δείκτη τιμών καταναλωτή είναι σημαντική αφού υποδεικνύει την πραγματική πορεία του πληθωρισμού ενώ παράλληλα καταρρίπτει όποιες ελπίδες των χρηματαγορών πως έχει ήδη φτάσει στο ζενίθ του. Πολλοί επενδυτές ελπίζουν πως ο ετήσιος συνολικός ΔΤΚ έχει μειωθεί από το 9,1% του Ιουνίου στο 8,7% ή 8,8% λόγω της πρόσφατης μείωσης των τιμών βενζίνης και εμπορευμάτων.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Λοβέρδος: Ομόφωνο βούλευμα τον απαλλάσσει από την κατηγορία της δωροληψίας στην υπόθεση Novartis

Μπογδάνος μετά τη διαγραφή από Τζήμερο-Κρανιδιώτη: Προχωράμε δυνατά με τη Λατινοπούλου


Βόλος: Παράτησε τον σκύλο και τα πράγματα στο σπίτι ο σύντροφος της 26χρονης με το κατσαβίδι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης