Ευρωαγορές: Ανοδικά με το επίκεντρο στα εταιρικά αποτελέσματα

Ευρωαγορές: Ανοδικά με το επίκεντρο στα εταιρικά αποτελέσματα

Οι επενδυτές σταθμίζουν τους κινδύνους για επικείμενη ύφεση

covid_agores_newmoney_xr
Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές τη Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν τα εταιρικά κέρδη και τα βασικά σημεία οικονομικών δεδομένων, αξιολογώντας τον κίνδυνο ύφεσης.

Οι κυριότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες ολοκλήρωσαν την προηγούμενη εβδομάδα σε αρνητικό έδαφος, καθώς τα στοιχεία που έδειξαν την αμερικανική αγορά εργασίας να υπεραποδίδει έφεραν κύμα πιέσεων και στην Ευρώπη, αφού εξανέμισαν τις ελπίδες μετατόπισης της Fed από τη σφιχτή νομισματική πολιτική.

Στην έναρξη αυτή της εβδομάδας ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,75% στις 438 μονάδες, με τον κλάδο τεχνολογίας να προσθέτει 1,3% και να ηγείται των κερδών.

Στα επιμέρους ταμπλό, ο γερμανικός DAX προσθέτει 0,9% στις 13.700 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κερδίζει 0,75% λίγο πάνω από τις 6.500 μονάδες και ο βρετανικός FTSE 100 σκαρφαλώνει κοντά στις 7.500 μονάδες με άνοδο 0,6%.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB σημειώνει κέρδη της τάξης του 0,7% στις 22.750 μονάδες και ο ισπανικός IBEX 35 ενισχύεται κατά 0,85% στις 8.230 μονάδες.

Ως προς τις μετοχές, στην κορυφή του Stoxx 600 βρίσκεται η βρετανική εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Hargreaves Lansdown με άλμα 3,7%, αφού η Deutsche Bank αύξησε την τιμή-στόχο για τη μετοχή της.

Μεικτά πρόσημα παρουσιάζουν οι αγορές στην περιοχή Ασίας – Ειρηνικού τη Δευτέρα, με τους τεχνολογικούς κολοσσούς στο Χονγκ Κονγκ να σημειώνουν “βουτιά” παρασύροντας πτωτικά τον γενικό δείκτη. Ειδικότερα, η Alibaba χάνει περίπου 4% και η JD.com διολισθαίνει κατά 3%, συμπιέζοντας τον Hang Seng κατά περίπου -0,75%.

Ειδήσεις σήμερα: 

Μυστήριο με τους ξαφνικούς και ανεξήγητους θανάτους νέων και παιδιών


Μύκονος: Κύκλωμα βάζει τους διαρρήκτες στις βίλες των vip

Σύβοτα: Ερευνούν τις συνθήκες της τραγωδίας - Έσπασε ο κρίκος ή ο ιμάντας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης