Wall Street: Πτώση στον απόηχο της Walmart

Wall Street: Πτώση στον απόηχο της Walmart

Ισχυρές πιέσεις στο επενδυτικό κλίμα - Πτώση άνω των 200 μονάδων για τον Dow Jones

main_wall_again
Στα χαμηλά της ημέρας έκλεισαν οι δείκτες της Wall Street με τις απώλειές τους να διευρύνονται λίγο πριν την ολοκλήρωση της συνεδρίασης.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 228 μονάδες, ή σε ποσοστό 0,7% στις 31.761 μονάδες. Ο S&P 500 σημείωσε απώλειες κατά 1,16% στις 3.920 μονάδες ενώ ο Nasdaq σχεδόν διπλασίασε τις απώλειές του λίγο πριν το τέλος της συνεδρίασης στο 1,87% με αποτέλεσμα να κλείσει στις 11.562 μονάδες.

Αρνητικός πρωταγωνιστής της συνεδρίασης αναδείχθηκε η μετοχή της Walmart που σημείωσε πτώση κατά σχεδόν 8% και συμπαρέσυρε και τις υπόλοιπες μετοχές του κλάδου του λιανεμπορίου χαμηλότερα. Η Walmart ανακοίνωσε την περικοπή των προβλέψεών της για τα κέρδη τριμήμου επικαλούμενη τον υψηλό και αυξανόμενο πληθωρισμό στα τρόφιμα, γεγονός που όχι μόνο οδήγησε σε πτώση την μετοχή της αλλά επιπλέον ενέτεινε τις ανησυχίες για το ενδεχόμενο διολίσθησης της αμερικανικής οικονομίας σε ύφεση.

Ισχυρή πτώση κατά 15% σημείωσε η μετοχή της Shopify μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ηλεκτρονικού εμπορίου ότι θα προχωρήσει στην περικοπή του 10% των θέσεων εργασίας επικαλούμενη την υποχώρηση στις ηλεκτρονικές πωλήσεις μετά την τεράστια ώθηση που είχαν λάβει από την πανδημία. .

Η μετοχή της General Motors υποχώρησε κατά -3,2% καθώς τα οικονομικά μεγέθη του β’ τριμήνου αποδείχθηκαν κατώτερα των εκτιμήσεων, λόγω των αναταράξεων στις εφοδιαστικές αλυσίδες ενώ πτώση άνω του 3% κατέγραψε η μετοχή της UPS, η οποία ανκοίνωσε πτώση σε κέρδη και έσοδα.

Τις πιέσεις στο επενδυτικό κλίμα ενίσχυσαν οι ανακοινώσεις του ΔΝΤ που προχώρησε σε νέα υποβάθμιση των προβλέψεών του για την παγκόσμια ανάπτυξη προειδοποιώντας ότι οι καθοδικοί κίνδυνοι από τον υψηλό πληθωρισμό και τον πόλεμο στην Ουκρανία μπορούν να οδηγήσουν την παγκόσμια οικονομία στο χείλος της ύφεσης εάν δεν αντιμετωπιστούν.

Ειδήσεις σήμερα:

Τιμολόγια ρεύματος: Οι διαφορές ανά εταιρεία - Παρέμβαση του υπουργείου Ενέργειας για τα πάγια

Μύκονος: Το πάρτι στον Άγιο Στέφανο, το κάλεσμα των Χούρι και οι βουτιές του Νιάρχου στη Ρήνεια

Πλεύρης: Ο Τσίπρας πήγε με κορωνοϊό στο Προεδρικό - ΣΥΡΙΖΑ: Είχε αρνητικό PCR από το Σάββατο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης