Μεικτά πρόσημα στη Wall Street - Ισχυρή άνοδο σημείωσε ο Nasdaq

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street - Ισχυρή άνοδο σημείωσε ο Nasdaq

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε 130 μονάδες ή 0,42% - Ο S&P 500 κατάφερε λίγο πριν τη λήξη να γυρίσει σε θετικό έδαφος

25827051
Να αντιστρέψουν την αρνητική εικόνα που είχαν στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης, επιχείρησαν οι δείκτες της Wall Street, με τον Dow Jones να μην καταφέρνει να γυρίσει σε θετικό έδαφος, έχοντας ωστόσο περιορίσει σημαντικά ενδοσυνεδριακές απώλειες 700 μονάδων. Παράλληλα, οι αποδόσεις των ομολόγων οδήγησαν σε ράλι τον τεχνολογικό κλάδο.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε 130 μονάδες ή 0,42% στις 30.966 μονάδες. Ο S&P 500 κατάφερε λίγο πριν τη λήξη να γυρίσει σε θετικό έδαφος, περιορίζοντας απώλειες 2% και να κλείσει με άνοδο 0,16% στις 3.831 μονάδες. Ο Nasdaq έκλεισε ενισχυμένος κατά 1,75% στις 11.322 μονάδες.

Οι μετοχές που συνδέονται με την οικονομική ανάπτυξη υποχώρησαν απότομα την Τρίτη, με τις μετοχές όπως Deere και Caterpillar να υποχωρούν 3,27% και 2,55% αντίστοιχα, για να αγγίξουν το χαμηλότερο επίπεδο για το 2022. Η μετοχή της Freeport-McMoRan έκανε βουτιά 6,70%.

Η μετοχή της Ford υποχώρησε 1,24%, μετά τα στοιχεία ότι οι πωλήσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας παρουσίασαν αύξηση μικρότερη του αναμενόμενου το δεύτερο τρίμηνο.

Αδύναμες οι μετοχές του τραπεζικού κλάδου, οι οποίες κινήθηκαν χαμηλότερα, με την JPMorgan Chase να υποχωρεί κατά 0,70%.

Οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου κατάφεραν να γυρίσουν σε θετικό έδαφος. Η Docusign ενισχύθηκε 6,88% και η μετοχή της Zoom κατέγραψε άνοδο 8,25%.

Κλείσιμο
Οι μετοχές του καταναλωτικού κλάδου πρόσφεραν επίσης υποστήριξη στη χρηματιστηριακή αγορά, με την Amazon να σκαρφαλώνει 3,66% και τη Nike να κερδίζει 2,94%.

Σε καθοδική τροχιά παρέμειναν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές υποχώρησε κατά επτά μονάδες βάσης στο 2,81% και το 2ετές σημείωσε πτώση μιας μονάδας βάσης στο 2,83%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την προηγούμενη εβδομάδα η Wall Street ολοκλήρωσε ένα από τα χειρότερα εξάμηνα των τελευταίων πέντε δεκαετιών.

Ειδήσεις σήμερα:

«Με εξέπληξε ότι δεν μπορεί να ελέγξει τον εαυτό του», δήλωσε ο Τόνι Ναδάλ για τον Τσιτσιπά

Μαίνεται η μεγάλη φωτιά στο Πόρτο Γερμενό - Κάηκαν σπίτια

Υπόθεση Μπίκα: Τα ψέματα της Γεωργίας άντεξαν έξι μήνες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης