Σκρέκας για επιδοτήσεις στην ενέργεια: Οριζόντια κάλυψη για όλους χωρίς εισοδηματικά κριτήρια

Σκρέκας για επιδοτήσεις στην ενέργεια: Οριζόντια κάλυψη για όλους χωρίς εισοδηματικά κριτήρια

«Ιστορική πρόκληση η αντιμετώπιση αυτής της κρίσης» - Τον Σεπτέμβριο ξεκινά η λειτουργία της μονάδας Πτολεμαΐδα 5 - Οι συνολικές επιδοτήσεις ανέρχονται στα 722 εκατ. ευρώ επιπλέον για τον μήνα Ιούλιο -«Κυκλώνας» Πούτιν δοκιμάζει την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας

skrekas_anakoinwsi_art
Tις επιδοτήσεις για την ενέργεια που θα δοθούν τον μήνα Ιούλιο σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Σκρέκας τον Ιούλιο θα δοθεί επιδότηση στο ηλεκτρικό ρεύμα σε όλα τα νοικοκυριά χωρίς κανένα εισοδηματικό κριτήριο, ενώ έκανε λόγο για ολοκληρωμένο σχέδιο της κυβέρνησης.

Ο κ. Σκρέκας ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει εκπονήσει σχέδιο για την επάρκεια ακόμα και σε περίπτωση διακοπής φυσικού αερίου από τη Ρωσία.

Οι διαθέσιμες λιγνιτικές μονάδες βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία, ενώ από τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει και νέα λιγνιτική μονάδα, η Πτολεμαΐδα 5.

Οι συνολικές επιδοτήσεις διευρύνονται στα 722 εκατ. ευρώ για τον μήνα Ιούλιο.

Έως σήμερα μπορούν να υποβάλουν αίτηση στην πλατφόρμα Power Pass οι δικαιούχοι της αποζημίωσης έως και 600 ευρώ για το ηλεκτρικό ρεύμα. Η ενίσχυση αναμένεται να καταβληθεί εντός του Ιουλίου.

Κλείσιμο
Η αποζημίωση αφορά σε όσους έχουν επιπλέον χρεώσεις για το ηλεκτρικό ρεύμα στο χρονικό διάστημα έκδοσης των λογαριασμών από την 1η Δεκεμβρίου του 2021 έως και τις 31 Μαΐου του 2022 και πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια.

Το 50% της ετήσιας κατανάλωσης φυσικού αερίου, θα στερήσει από την εγχώρια αγορά ηλεκτρισμού η πλήρης διακοπή του ρωσικού φυσικού αερίου έως τον Ιούνιο του 2023, με την κυβέρνηση να λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα για να αποκρούσει πιθανούς κλυδωνισμούς από τους εκβιασμούς Πούτιν.

Πρόκειται για 38,7 τεραβατώρες που αντιστοιχούν περίπου σε 46 καράβια LNG, από τις οποίες οι 26 TWh προορίζονται για την τροφοδοσία της Ελλάδας και οι υπόλοιπες για να στηρίξουν την Βουλγαρία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης.

Την παραπάνω εκτίμηση έκανε χθες στην έκτακτη σύσκεψη της επιτροπής για την διαχείριση κρίσεων που συνεδρίασε υπό τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα, κυβερνητικούς αξιωματούχους και εκπροσώπους των ηλεκτροπαραγωγών της χώρας, η επικεφαλής του ΔΕΣΦΑ κυρία Μαρία Ρίτα Γκάλι, παρουσιάζοντας όλα τα σενάρια που έχει να αντιμετωπίσει η Ελλάδα στο ενδεχόμενο πλήρους διακοπής της ροής του φυσικού αερίου.

Πηγή: www.newmoney.gr 

Ειδήσεις σήμερα:

Άγιος Νικόλαος: Άνοιξε τις πύλες του το παγκόσμιο μνημείο της Ορθοδοξίας στο Σημείο Μηδέν

«Με χτύπησε πάρα πολύ, δεν μπορώ ούτε να περπατήσω», λέει η 30χρονη που ξυλοκοπήθηκε από τον σύντροφό της

Αναδρομικά πρόστιμα 14ετίας σε ακίνητα για χιλιάδες ιδιοκτήτες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης