Φορολογικές δηλώσεις: Ποιοι πρέπει να σπεύσουν να τις υποβάλουν έως αύριο, παρά την παράταση

Φορολογικές δηλώσεις: Ποιοι πρέπει να σπεύσουν να τις υποβάλουν έως αύριο, παρά την παράταση

Για ορισμένους φορολογούμενους, ο χρόνος για την υποβολή των δηλώσεων τελειώνει αύριο Τρίτη 5 Ιουλίου

forologikes
Έως αύριο, Τρίτη, 5 Ιουλίου θα πρέπει να υποβάλουν φορολογικές δηλώσεις για το φορολογικό έτος 2021 συγκεκριμένες κατηγορίες φορολογουμένων προκειμένου να μην χάσουν την αναδρομική επιδότηση ρεύματος (Power Pass) έως 600 ευρώ.

Μέχρι την 29η Ιουλίου είναι η παράταση που έχει δοθεί από το υπουργείο Οικονομικών για την κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων, ωστόσο, κάποιοι φορολογούμενοι θα πρέπει να βιαστούν, προκειμένου να μην χάσουν επιδόματα.


Η προθεσμία αυτή αφορά μεταξύ άλλων σε όσους υποβάλουν για πρώτη φορά φορολογική δήλωση και διαμένουν σε κύρια ή μισθωμένη κατοικία, γονείς με παιδιά που σπουδάζουν σε άλλη πόλη και πληρώνουν ενοίκιο για την φοιτητική κατοικία, αλλά και φορολογούμενους που είχαν λάθη λάθη ή παραλείψεις στα στοιχεία της κύριας κατοικίας τους.

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων στο https://vouchers.gov.gr/powerpass για την αναδρομική επιδότηση ρεύματος έως 600 ευρώ (Power Pass) λήγει αύριο, 5 Ιουλίου 2022.

Τι πρέπει να προσέξουν οι ενδιαφερόμενοι στην αίτηση

-Η επιστροφή χρημάτων αφορά μόνο στην πρώτη κατοικία. 

-Οι φοιτητές θα  λάβουν το επίδομα, εφόσον δηλώσουν ως πρώτη κατοικία το σπίτι που διαμένουν.

Κλείσιμο
-Όσοι άλλαξαν σπίτι μετά την υποβολή φορολογικών δηλώσεων πέρσι, τότε όταν κάνουν την αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, θα μπορούν να δηλώσουν τα στοιχεία για την νέα πρώτη κατοικία τους.

-Εκείνοι που δεν έχουν τον λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος στο όνομά τους θα πρέπει να ξέρουν ότι για να δοθεί η αποζημίωση θα πρέπει να πιστοποιείται η πρώτη κατοικία από το Ε1.


Η πλατφόρμα για το Power Pass  δέχεται αιτήσεις από όλους τους δικαιούχους ανεξαρτήτως ΑΦΜ. Οι δυνητικοί δικαιούχοι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την υποβολή της αίτησης.

Διευκρινίζεται ότι δεν θα πάρουν επίδομα, όσοι έχουν ετήσιο φορολογικό εισόδημα πάνω από 45.000 ευρώ, το οποίο έχει δηλωθεί στις φορολογικές δηλώσεις του 2020.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι για όσες ημέρες παραμένει ανοιχτή η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων, θα διενεργείται προέλεγχος και θα αποστέλλονται ειδοποιήσεις στους πολίτες για τυχόν διορθώσεις (μη υπαρκτή παροχή, λανθασμένη κατηγορία λογαριασμού κ.λπ.)


Ειδήσεις σήμερα:

Σέρρες: Κλείδωσαν τα παιδιά τους για 20 λεπτά μέσα στο αυτοκίνητο για να φάνε σουβλάκια

Ντίνα Κώνστα: Η τελευταία συνέντευξη, ο προφητικός ρόλος και το «αντίο» στα social media

Σασμός: Τρεις μέρες πριν από τον γάμο τους, Βασιλική και Μαθιός ζουν επιτέλους το όνειρό τους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης