Πτώση σχεδόν 1% στην Ευρώπη – Ανησυχία για το χειρότερο τρίμηνο από το 2020

Πτώση σχεδόν 1% στην Ευρώπη – Ανησυχία για το χειρότερο τρίμηνο από το 2020

Το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε εχθές ήταν το χειρότερο από το ξέσπασμα του κορωνοϊού λόγω των ασφυκτικών πιέσεων από τον πληθωρισμό

agores
Υποχωρούν περαιτέρω οι ευρωπαϊκές αγορές την Παρασκευή, αφότου πέρασαν το χειρότερο τρίμηνό τους από την έναρξη της πανδημίας Covid-19, καθώς ο πληθωρισμός και οι αυξήσεις των επιτοκίων συνεχίζουν να επιβαρύνουν το κλίμα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 χάνει 0,91% στις 403,81 μονάδες. Ο γερμανικός DAX καταγράφει απώλειες 1,01% στις 12.655,73 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 πέφτει 0,7% στις 5.881,47 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 με απώλειες 0,64% πέφτει στις 7.124,22 μονάδες.

Ο ευρωπαϊκός δείκτης blue chip έκλεισε το δεύτερο τρίμηνο του έτους την Πέμπτη με πτώση 9% -τη χειρότερη τρίμηνη περίοδο από τα πρώτα στάδια της πανδημίας το 2020- και σημείωσε πτώση 16,6% σε ετήσια βάση.

Το κλίμα της παγκόσμιας αγοράς παραμένει βαρύ, καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν δείχνει σημάδια υποχώρησης και οι πληθωριστικές πιέσεις συνεχίζουν να αυξάνονται, ωθώντας τις κεντρικές τράπεζες να ξεκινήσουν επιθετική νομισματική πολιτική και να επιδεινώσουν τους φόβους για παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Ντακότα Τζόνσον: Ο Χίτσκοκ είχε στείλει στην Μέλανι Γκρίφιθ κούκλα της γιαγιάς της… μέσα σε φέρετρο

Κρήτη: Οι viral γιαγιάδες...τράπερ επέστρεψαν με «Μελιτζάνα από Αλάνα»

«Αγριες Μέλισσες»: Πώς μία σειρά άλλαξε τα δεδομένα στην τηλεόραση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης