iPhone: Το smartphone που άλλαξε τον κόσμο έχει γενέθλια – Δείτε την εξέλιξή του (pics)

iPhone: Το smartphone που άλλαξε τον κόσμο έχει γενέθλια – Δείτε την εξέλιξή του (pics)

Ο κόσμος της τεχνολογίας, αλλά και ο πλανήτης ολόκληρος, άλλαξε για πάντα όταν γεννήθηκε το iPhone - Πώς ξεκίνησε και ποιες μεγάλες αλλαγές έγιναν τα τελευταία 15 χρόνια

Screenshot_136
Στις 29 Ιουνίου του 2007, ο συνιδρυτής της Apple, Steve Jobs, παρουσίασε το πρώτο iPhone, αποκαλώντας το «ένα iPod, ένα τηλέφωνο και μία μηχανή με πρόσβαση στο internet, όλα σε ένα». Αν και ο Jobs ήξερε πως το iPhone θα άλλαζε για πάντα τον τρόπο επικοινωνίας μας, πιθανώς να μη γνώριζε πόσο κοσμογονική θα ήταν η αλλαγή αυτή.

Το πρώτο iPhone έθεσε τις βάσεις για το μοντέρνο smartphone, όπου υπερυπολογιστές σε μέγεθος τσέπης εμπεριέχουν την παγκόσμια γνώση που προσφέρει το διαδίκτυο. Δεκαπέντε χρόνια μετά, πάνω από 5 δισεκατομμύρια άτομα χρησιμοποιούν smartphones, σύμφωνα με την GSMA Intelligence. Οι αμερικανοί πολίτες, σύμφωνα με στοιχεία του Business Insider περνούν κατά μέσο όρο ένα 4ωρο ημερησίως «κολλημένοι» στις οθόνες των κινητών τους.

Τα πάντα, από τον τρόπο που επικοινωνούμε, διαχειριζόμαστε τα οικονομικά μας, μέχρι τη διασκέδαση, τις αγορές και τα ταξίδια, μπορούν να γίνουν μέσω ενός smartphone. Για δεκάδες εκατομμύρια χρήστες ανά τον κόσμο, όλα αυτά γίνονται μέσω ενός iPhone.

ΠΗΓΗ: NEWMONEY
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης