Wall Street: Μεικτά πρόσημα - Ετοιμάζεται για το χειρότερο εξάμηνο από το 1970

Wall Street: Μεικτά πρόσημα - Ετοιμάζεται για το χειρότερο εξάμηνο από το 1970

Οι φόβοι μιας παγκόσμιας ύφεσης που θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν οι επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων ήταν το κυρίαρχο χαρακτηριστικό αυτού το εξαμήνου

25827051
Σε τριμηνιαία βάση, τόσο ο Dow Jones όσο και ο S&P 500 βρίσκονται βρίσκονται μία «ανάσα» από το να καταγράψουν τη χειρότερη επίδοση από το 2020. Από την πλευρά του ο Nasdaq οδεύει προς τη χειρότερη τριμηνιαία περίοδο από το 2008

Έντονες διακυμάνσεις παρουσίασαν κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης οι δείκτες της Wall Street, οι οποίοι νωρίτερα έκαναν μία προσπάθεια να σταθεροποιηθούν στο θετικό πρόσημο, ενώ έχουν βάλει «πλώρη» για το χειρότερο εξάμηνο από το 1970.

Οι φόβοι μιας παγκόσμιας ύφεσης που θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν οι επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων ήταν το κυρίαρχο χαρακτηριστικό αυτού το εξαμήνου, προκαλώντας «σοκ» στις αγορές.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε σε θετικό έδαφος, με άνοδο 80 μονάδες ή 0,26% στις 31.027 μονάδες, ενώ νωρίτερα είχε φτάσει να κερδίζει ακόμα και 190 μονάδες. Ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 υποχώρησε 0,07% στις 3.818 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημείωσε πτώση 0,03% στις 11.177 μονάδες.

Ο S&P 500, ο οποίος υποχωρεί περίπου 20% το 2022, ετοιμάζεται για το χειρότερο εξάμηνο από το 1970 οπότε και υποχωρούσε 21,01%. Σε τριμηνιαία βάση, τόσο ο Dow Jones όσο και ο S&P 500 βρίσκονται βρίσκονται μία «ανάσα» από το να καταγράψουν τη χειρότερη επίδοση από το 2020. Από την πλευρά του ο Nasdaq οδεύει προς τη χειρότερη τριμηνιαία περίοδο από το 2008.

Η μετοχή της General Mills σημείωσε άνοδο 5%. Η Goldman Sachs ενισχύθηκε 1,6%. Η Amazon σημείωσε άνοδο σχεδόν 2%. Η Meta Platforms αυξήθηκε επίσης κατά 2%, ενώ η Apple και η Microsoft κέρδισαν περισσότερο από 1% η καθεμία.

Κλείσιμο
Εν τω μεταξύ, οι κατασκευαστές τσιπ οδήγησαν σε πτώσεις αφού η Bank of America υποβάθμισε αρκετές μετοχές chip λόγω του αυξανόμενου ανταγωνισμού. Η Teradyne έπεσε περίπου 5%. Οι Nvidia, Advanced Micro Devices και Micron έχασαν περίπου 3% η καθεμία.

Πηγή: Newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Ρούλα Πισπιρίγκου: Καλείται ως ύποπτη και για τους θανάτους Μαλένας - Ίριδας

Λιονέλ Μέσι: Ξεφαντώνει με Σουάρεζ, Φάμπρεγας και τις γυναίκες τους στην Ίμπιζα - Ασταμάτητο πάρτι

Δίκη Λιγνάδη: Ένοχος για τις τρεις κατηγορίες βιασμού η πρόταση του εισαγγελέα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης