Fed: Νέες επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων «βλέπουν» οι αναλυτές

Fed: Νέες επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων «βλέπουν» οι αναλυτές

Έως τα τέλη του 2022 περιμένουν μια συνολική αύξηση (από τα σημερινά επίπεδα) της τάξης των 175 μονάδων βάσης, δηλαδή στο 3,25%

fed
Στη διατήρηση της στρατηγικής της Federal Reserve για επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων τους επόμενους μήνες «ποντάρουν» οι αναλυτές, στον απόηχο της χθεσινοβραδινής απόφασης για «άλμα» των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης (από 0,75% σε 1,5%) -στη μεγαλύτερη ανοδική αναθεώρηση από το 1994.

Πιο συγκεκριμένα, η Ebury εκτιμά ότι τον Ιούλιο θα υπάρξει νέα αύξηση επιτοκίων, αυτή τη φορά κατά 50 μονάδες βάσης, η οποία θα φέρει τα επιτόκια στο 2% (από 1,5% σήμερα). Ωστόσο, δεν αποκλείει και μια άνοδο κατά 75 μονάδες βάσης.

Έως τα τέλη του 2022, σε κάθε περίπτωση, περιμένει μια συνολική αύξηση (από τα σημερινά επίπεδα) της τάξης των 175 μονάδων βάσης, δηλαδή στο 3,25%.

«Η Fed ομόφωνα θεωρεί ότι τα επιτόκια θα πρέπει να ξεπεράσουν τη μέση εκτίμηση έως τα τέλη του έτους. Αλλά μόνο μερικοί αξιωματούχοι περιμένουν ότι θα υπερβούν σημαντικά τις τιμές που έχουν ήδη αποτιμήσει οι αγορές» τονίζει, από την πλευρά της, η Pimco, σε σημερινό της σημείωμα.

Ας σημειωθεί ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ ανέβασε στο 3,4% τον στόχο των επιτοκίων έως τα τέλη του 2022 και στο 3,8% έως τα τέλη του 2023. Αλλά ακόμη και έτσι, ο πληθωρισμός δεν πρόκειται να υποχωρήσει στο 2% πριν το 2024, με τη φετινή πρόβλεψη της Fed να αναθεωρείται στο 6,3%.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα

Έγκλημα στη Μακρινίτσα: «Επιθυμώ τη θανατική ποινή για τη δικαίωση των παιδιών μου», λέει ο πατέρας των θυμάτων

Το «βαγόνι» Μακρόν-Σολτς-Ντράγκι «φρενάρει» στο φυσικό αέριο, τον πληθωρισμό και τα ομόλογα

Δυο νεκροί και ένας τραυματίας από πυρά μπροστά σε εκκλησία στην Αλαμπάμα - Συνελήφθη ο δράστης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης