«Πόλεμος» στο εσωτερικό της ΕΚΤ – Τι συμβαίνει με τους μισθούς των εργαζομένων

«Πόλεμος» στο εσωτερικό της ΕΚΤ – Τι συμβαίνει με τους μισθούς των εργαζομένων

Το συνδικάτο εργαζομένων της ΕΚΤ, γνωστό ως IPSO, το αίτημα για αύξηση μισθών που θα καλύπτουν τον πληθωρισμό και οι βολές κατά της Φρανκφούρτης

ecb
Καθώς η αντίστροφη μέτρηση για την πρώτη -μετά από έντεκα χρόνια- αύξηση των ευρωπαϊκών επιτοκίων έχει ξεκινήσει, ελάχιστοι είναι αυτοί που ελπίζουν ότι η αναμενόμενη απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα μπορέσει να ανακουφίσει πραγματικά τα ευρωπαϊκά νοικοκυριά.

Η κριτική για την πολιτική που ακολουθεί η Φρανκφούρτη, που ομολογουμένως καταγράφει συνεχιζόμενη αποτυχία σε μία από τους βασικότερες αποστολές της, τη σταθερότητα των τιμών, έρχεται από πολλές και διαφορετικές πλευρές.

Μία εξ αυτών είναι εκ των έσω, από το σωματείο εργαζομένων της ΕΚΤ, IPSO, που εδώ και μήνες έχει έρθει σε ευθεία αντιπαράθεση με τα κεντρικά της ΕΚΤ για το επίπεδο των ενδεδειγμένων αυξήσεων στους μισθούς.

Το IPSO επιμένει ότι οι αυξήσεις, όχι μόνο για τους εργαζόμενους της ΕΚΤ, αλλά για όλους όσους εργάζονται στην Ευρώπη, πρέπει να ακολουθήσουν το ύψος του πληθωρισμού, για να καλυφθεί η απώλεια του διαθέσιμου εισοδήματος από τις συνεχείς ανατιμήσεις σε προϊόντα και υπηρεσίες.

Ο πρόεδρος του σωματείου, Emmanuel Larue, εξηγεί στο newmoney γιατί επιμένει ότι οι εργαζόμενοι χρειάζονται μεγαλύτερη προστασία:

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Ράινερ θύμα δύο απαγωγών - Ο πόλεμος των γονέων και η διαμάχη ελληνικής και νορβηγικής δικαιοσύνης

Αγωνία για τα ελληνικά πληρώματα μετά την πειρατεία στον Περσικό Κόλπο - Έντονο διάβημα του ΥΠΕΞ

Επιχείρηση διάσωσης μιας όρκας που βρέθηκε στον ποταμό Σηκουάνα - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης