Χρηματιστήρια: Κέρδη στις ευρωαγορές στην εκπνοή της εβδομάδας

Χρηματιστήρια: Κέρδη στις ευρωαγορές στην εκπνοή της εβδομάδας

Τα αμερικανικά futures κινούνται ανοδικά στις προσυνεδριακές συναλλαγές, υποδηλώνοντας ένα θετικό άνοιγμα στην Wall Street - Κέρδη νωρίτερα και στην Ασία

STOCK-EXCHANGE
Ανακάμπτουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ακολουθώντας την άνοδο της Ασίας νωρίτερα, σε μια προσπάθεια να κλείσουν σε θετικό έδαφος μια εβδομάδα που χαρακτηρίστηκε από έντονες αναταράξεις.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,95% στις 432,07 μονάδες, με τον τομέα πρώτων υλών να ενισχύεται κατά 2,2%, ενώ όλοι οι κλάδοι είναι σε θετικό έδαφος. Ο τομέας οικιακών αγαθών υποχωρεί κατά 1,1%.

Πάντως ο πανευρωπαϊκός δείκτης αναμένεται να ολοκληρώσει τη συνεδρίαση με εβδομαδιαίες απώλειες, μετά και την χθεσινή σημαντική πτώση εξαιτίας τω φόβων για τον πληθωρισμό και των δυσοίωνων αναφορών για τα κέρδη αμερικανικών εταιρειών που έπληξαν το κλίμα μεταξύ των επενδυτών.

Ο βρετανικός FTSE 100 με άνοδο 1,30%, ο γερμανικός DAX +0,97%, ο γαλλικός CAC 40 κερδίζει 0,55% , ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύεται κατά 0,89% και ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 στο +0,96%.

Νωρίτερα, οι αγορές Ασίας – Ειρηνικού σημείωσαν κέρδη, με την πιο μεγάλη άνοδο να καταγράφεται στο Χονγκ Κονγκ (άνω του 2,5%), καθώς η Κίνα διατήρησε αμετάβλητο το βασικό επιτόκιο δανεισμού στο 3,7% , αλλά μείωσε το επιτόκιο δανεισμού στα πενταετή δάνεια κατά 15 μονάδες βάσης.

Τα αμερικανικά futures κινούνται ανοδικά στις προσυνεδριακές συναλλαγές, υποδηλώνοντας ένα θετικό άνοιγμα στην Wall Street, καθώς οι αγορές περιμένουν να δουν αν τελικά ο S&P 500 υποχωρήσει σε έδαφος bear market.

Ειδήσεις σήμερα:

Δολοφονία Τοπαλούδη: Ομόφωνα ένοχοι οι δύο κατηγορούμενοι - Σε κλάματα ξέσπασε ο πατέρας της φοιτήτριας

Ευλογιά των πιθήκων: Μπορεί η σπάνια νόσος να εξελιχτεί σε νέα πανδημία; - Τι ξέρουμε γι’ αυτή

Ασύλληπτη τραγωδία στην Ελασσόνα: Αντί για γάμο και βάπτιση, θα πάνε στην κηδεία του 10 μηνών παιδιού τους!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης