Χρηματιστήριο Αθηνών: Οριακή πτώση 0,12%, πιέσεις στις τράπεζες

Χρηματιστήριο Αθηνών: Οριακή πτώση 0,12%, πιέσεις στις τράπεζες

O Γενικός Δείκτης υποχώρησε στις 866,73 μονάδες, με μικρή πτώση 0,12% - Σημαντικές πιέσεις για την Coca Cola, στο -3,34% - Στάση αναμονής και κινήσεις risk off από τους επενδυτέςδες και στο +0,14% 

xrimatistirio
Σε μια άτονη συνεδρίαση και με εμφανή την προσπάθεια να κρατηθεί στο επίπεδο των 870 μονάδων ολοκλήρωσε τη σημερινή συνεδρίαση ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Ούτε η σημερινή συνεδρίαση κατάφερε να διαφοροποιηθεί από τον κινητήριο μοχλό των τελευταίων ημερών που είναι η τήρηση στάσης αναμονής και η απομάκρυνση των επενδυτών από την ανάληψη ρίσκου.

O Γενικός Δείκτης Τιμών δεν κατάφερε τελικά να κρατηθεί σε θετικό έδαφος και υποχώρησε στις 866,73 μονάδες, με μικρή πτώση 0,12%.

Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 85,37 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 30,59 χιλ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 2,62 εκατ. τεμάχια.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με πτώση 0,13%, στις 2.081,22 μονάδες, ενώ στο +0,62% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 1.414,06 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,23% στις 565,33 μονάδες.

Στο ταμπλό, το -3,34% της Coca Cola, το -2,32% της Τέρνα Ενεργειακής και η άνω του 1% πτώση της Πειραιώς και της Aegean άσκησαν πιέσεις στον γενικό δείκτη. Ήπια πτωτικά κινήθηκαν και οι Titan, Alpha Bank, Motor Oil, Eurobank, Quest, Ελλάκτωρ και ΟΤΕ.

Στον αντίποδα, η Jumbo κέρδισε 3,75%, η ΕΛΧΑ ενισχύθηκε κατά 2,34% και οι Σαράντης, Εθνική και Βιοχάλκο ακολούθησαν με κέρδη άνω του 1%. Ήπια ανοδικά έκλεισαν οι ΟΛΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΥΔΑΠ, Λάμδα, Μυτιληναίος και ΟΠΑΠ. Χωρίς μεταβολή έκλεισαν οι ΑΔΜΗΕ, ΓΕΚ Τέρνα και ΔΕΗ.

Διαβάστε περισσότερα οικονομικά νέα στο Νewmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Η θερμή αγκαλιά του Τζόνι Ντεπ με τη δικηγόρο του μετά το «σφυροκόπημα» στην Άμπερ Χερντ

Κόντρα on air Γιαννόπουλου και Μιχαηλίδου - «Έχετε εμπάθεια με το Χαμόγελο του Παιδιού»

Ένοπλος προσπάθησε να μπει στο σπίτι του Ερντογάν φωνάζοντας πως είναι «ο Μεσσίας»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης