«Ράλι» στη Wall Street έφεραν λιανικές πωλήσεις και Τζερόμ Πάουελ

«Ράλι» στη Wall Street έφεραν λιανικές πωλήσεις και Τζερόμ Πάουελ

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο S&P 500 προέρχεται από ένα σερί απωλειών έξι εβδομάδων - S&P 500 και Dow Jones έχουν υποχωρήσει κατά 14,2 % και 10,1% μέχρι σήμερα

main_wall_again
Υψηλές επιδόσεις κατέγραψαν την Τρίτη οι δείκτες της Wall Street, με τους επενδυτές να δείχνουν σημάδια αισιοδοξίας μετά τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τις λιανικές πωλήσεις αλλά και από τις τοποθετήσεις του προέδρου της Federal Reserve, Τζερόμ Πάουελ, αναφορικά με τις κινήσεις συγκράτησης και περιορισμού των πληθωριστικών πιέσεων.

Ο Τζέρομ Πάουελ, μιλώντας στη Wall Street Journal, εξέφρασε την αποφασιστικότητά του να μειώσει τον πληθωρισμό, επισημαίνοντας ότι θα στηρίξει τις αυξήσεις των επιτοκίων έως ότου οι τιμές αρχίσουν να πέφτουν προς ένα υγιές επίπεδο.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε 431 μονάδες ή 1,34% για να κλείσει στις 32.654 μονάδες. Ο S&P 500 κέρδισε 2.02% στις 4.088 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 2,76% στις 11.985 μονάδες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο S&P 500 προέρχεται από ένα σερί απωλειών έξι εβδομάδων, οι μεγαλύτερη περίοδος από το 2011. Ο Dow Jones καταγράφει απώλειες επτά εβδομάδων τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία περίοδο από το 2001. Έως σήμερα, ο S&P 500 και ο Dow Jones έχουν υποχωρήσει κατά 14,2 % και 10,1% αντίστοιχα.

Η μετοχή της Citigroup ενισχύθηκε 7,22%. Άνοδος 2,60% για την Financial Select Sector SPDR Fund. Η Paramount Global εκτινάχθηκε 5,31%. Η Berkshire ενισχύθηκε 1,64%.

Κλείσιμο
Η μετοχή της Advanced Micro Devices κατέγραψε άνοδο 8,73% μετά την αναβάθμιση από την Piper Sandler. Η μετοχή της Nvidia αυξήθηκε 5,29%, της Qualcomm σημείωσε άλμα 4,32% και της Micron Technology άνοδο 5,69%.

Διαβάστε περισσότερα οικονομικά νέα στο Newmoney.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης στο Κογκρέσο των ΗΠΑ: Μην ξεχνάτε την ανοιχτή πληγή της διχοτόμησης της Κύπρου

Παράνομη κρίθηκε η στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ για την «Eλληνική PISA»

Η Ελισάβετ κατέβηκε στο Μετρό και πλήρωσε με κάρτα απεριορίστων διαδρομών - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης