Και οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης στη «φαρέτρα» κατά του ενεργειακού σοκ

Και οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης στη «φαρέτρα» κατά του ενεργειακού σοκ

«Πονοκέφαλος» ακρίβειας, έως και το 2025 ψηλά οι τιμές ενέργειας - Η ώρα των αποφάσεων για την Κομισιόν - Μέτρα για την ακρίβεια και την απεξάρτηση από το αέριο της Ρωσίας ανακοινώνουν οι Βρυξέλλες

energeia_times
Σχέδιο θωράκισης της Ευρώπης από το κύμα των υψηλών τιμών στην ενέργεια που προβλέπεται να διατηρηθούν για τα επόμενα δύο έως και τρία χρόνια αλλά και πιθανής παύσης στις ρωσικές ροές προς την δύση πρόκειται να ανακοινώσει η Κομισιόν.

Οι τιμές του φυσικού αερίου εκτιμάται ότι θα παραμείνουν στα επίπεδα των 100 ευρώ ανά μεγαβατώρα μέχρι το τέλος του 2022, θα υποχωρήσουν στα 75 ευρώ /MW το καλοκαίρι του 2023 αλλά σύμφωνα με τις εκτιμήσεις θα είναι πάνω από τα 50 ευρώ έως το καλοκαίρι του 2025.

Το προσχέδιο της ΕΕ που διέρρευσε τις προηγούμενες μέρες παρά τις αλλαγές που εκτιμάται ότι μπορεί να γίνουν μέχρι την προσεχή Τετάρτη 18 Μάϊου χαράσσει τον οδικό χάρτη των επόμενων μηνών για να αντιμετωπίσει η Γηραιά Ήπειρος την μεγάλη εξάρτηση από τα ρωσικά καύσιμα και έχει δύο όψεις.

Την αντιμετώπιση της κατάστασης σε ευρωπαϊκό επίπεδο εφόσον το Κρεμλίνο αποφασίσει να κλείσει τις στρόφιγγες και τα μέτρα εκείνα που θα επιταχύνουν την ενεργειακή μετάβαση και θα στηριχθούν στις Ανανεώσιμες Πηγές Eνέργειας, τα εναλλακτικά καύσιμα αλλά και στις κοινές προμήθειες.

Τα νέα μέτρα συμπίπτουν και με την άποψη που διατύπωναν πρόσφατα κυβερνητικοί αξιωματούχοι, λέγοντας ότι η συζήτηση για την αξιοποίηση πόρων από Ταμείο Ανάκαμψης είναι ανοικτή, εκτιμώντας μάλιστα ότι μπορεί να έχει οριστικοποιηθεί πριν την Σύνοδο Κορυφής που είναι στα τέλη Μαΐου.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα

Σήμερα η πρότασή της εισαγγελέως για τον Αναγνωστόπουλο και η απόφαση του δικαστηρίου

Νέο Σώμα: Τον Ιούνιο έτοιμη η Δικαστική Αστυνομία

Αποχώρησε για λόγους υγείας η Ναυσικά Παναγιωτακοπούλου από το Survivor
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης