«Τρενάκι του τρόμου» η Wall Street, μετά τις ανακοινώσεις για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ

«Τρενάκι του τρόμου» η Wall Street, μετά τις ανακοινώσεις για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ

Η μικρότερη του αναμενομένου μείωση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ φέρνει  νευρικότητα  στις αγορές - Έπεσε , ανέκαμψε και  ξαναπέφτει   η Wall Street όπως και η αγορά  των κρυπτονομισμάτων, επέμειναν  ανοδικά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - Πάνω το πετρέλαιο και ο χρυσός, στα 95 ευρώ ανά MWh το αέριο, μετά από το πρωινό ράλι, όταν είχε ξεπεράσει και πάλι τα 100  ευρώ ανά MWh

wall-street-stock-market-red
H νευρικότητα χτυπάει «κόκκινο» στις διεθνείς αγορές, οδηγώντας σε παράδοξη συμπεριφορά τους επενδυτές: Το μεσημέρι της Τετάρτης - και ενώ οι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου σημείωναν ισχυρή άνοδο στις συναλλαγές πριν από το άνοιγμα της Wall Street -  ανακοινώθηκε ότι ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ ήταν στο 8,3% τον Απρίλιο , ενώ είχε φτάσει στο 8,5% τον Μάρτιο.

Τα μεγάλα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης σημειώνουν ότι είναι η πρώτη φορά από τον περασμένο Αύγουστο - όταν ξεκίνησαν οι πιέσεις στις τιμές - που ο πληθωρισμός «φρενάρει» , κάτι που ενδεχομένως δείχνει ότι η αμερικανική οικονομία μπαίνει σε μία φάση ομαλοποίησης. 

Ωστόσο, το γεγονός ότι ο πληθωρισμός καταγράφηκε στο 8,3% - και όχι στο 8,1%, όπως είχαν προβλέψει οι αναλυτές - οδήγησε για αρκετή ώρα τους επενδυτές σε νέο «ξεπούλημα»   μιας και η αγορά προεξοφλεί ότι τα μέτρα που έχει ήδη λάβει η Fed με την άνοδο των επιτοκίων δεν είναι αρκετά για να τιθασσευθεί η ανοδική τάση των τιμών. Όμως, λίγο μετά  την έναρξη της συνεδρίασης, η αγορά αντέδρασε θετικά - και στις 16.50 ώρα Ελλάδας  και οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street κατέγραφαν και πάλι ισχυρή άνοδο.

Ωστόσο, λίγα λεπτά αργότερα ο Νasdaq 100, που είναι ο δείκτης του τεχνολογικού κλάδου, έχασε  τη δυναμική του και στη συνέχεια ξεκίνησε η πτώση για όλους τους δείκτες της Wall Street, με τον Dow Jones να χάνει στις 21.00 ώρα Ελλάδας , πέφτοντας κάτω από τις 32.000 μονάδες.  

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο χρυσός - που θεωρείται ασφαλές καταφύγιο σε περιόδους κρίσεων - ενώ έπεφτε, ανακάμπτει κατά 0,68%, στα επίπεδα των 1850 δολαρίων ανά ουγγιά. 

Σε πλήρη κατάρρευση ήταν η αγορά των κρυπτονομισμάτων τις τελευταίες ώρες με το Bitcoin να σημειώνει μεγάλη πτώση, καθώς οι επενδυτές είναι όλο και λιγότερο πρόθυμοι να αναλάβουν ρίσκο. 

Κλείσιμο
Συγκεκριμένα, η «ναυαρχίδα» της αγοράς των crypto, το Bitcoin στις 16:00 διαπραγματευόταν  στα 27.800 ευρώ, σε μία τιμή η οποία είναι η χαμηλότερη εδώ και έναν χρόνο!

Ωστόσο, στις 17.00 ώς Ελλάδας η αγορά των κρυπτονομισμάτων ανέκαμπτε και πάλι, αλλά στις 21.00 ώρα  Ελλάδας το bitcoin έχανε 3,33%, πέφτοντας και πάλι κάτω από το επίπεδο των 30.000 δολαρίων. 

bitcoin-1


Η τιμή στο διάγραμμα είναι bitcoin ανά δολάριο ΗΠΑ.

Πάνω το πετρέλαιο, κάτω το  αέριο

Σημαντική άνοδο καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου στις 21.00 ώρα Ελλάδος, με το Brent να καταγράφει άνοδο μεγαλύτερη του 5% , στα 107,6 δολάρια ανά βαρέλι και το αμερικανικό αργό πάνω από 6,5%, στα 106,1 δολάρια το βαρέλι. Αντίθετα, μετά από το πρωινό ράλι - λόγω της ανακοίνωσης από την Ουκρανία ότι μείωσε τη ροή του ρωσικού αερίου σε έναν από τους αγωγούς που διέρχονται από το έδαφός της - το φυσικό αέριο κατέγραψε πάνω από 4,4% πτώση και κινείται στα επίπεδα των 94,3 ευρώ ανά MWh. 



Συντάξεις Ιουνίου: Οι επικρατέστερες ημερομηνίες πληρωμής για όλα τα Ταμεία

Eurovision: Η Αμάντα μάγεψε και πήρε το εισιτήριο για το Σάββατο

Survivor: Σοϊλέδης και Καραγκούνιας σε νέα κόντρα - Μοιρασμένες οι αντιδράσεις στο Twitter
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης