Τουρισμός: Πάνω και από το 2019 η επιβατική κίνηση σε ορισμένα περιφερειακά αεροδρόμια

Τουρισμός: Πάνω και από το 2019 η επιβατική κίνηση σε ορισμένα περιφερειακά αεροδρόμια

Στο α’ τετράμηνο του 2022, η ανάκαμψη στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που βρίσκονται υπό τη διαχείριση της Fraport, υπολογίζεται γύρω στο 75% έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του 2019

aerodromio_elven
Στα νούμερα του 2019 και ακόμη παραπάνω διαμορφώνονται οι προσφερόμενες θέσεις στα περιφερειακά αεροδρόμια για το μήνα Μάιο, με τα πρώτα στοιχεία για τον Απρίλιο σε συγκεκριμένα, δημοφιλή περιφερειακά νησιωτικά αεροδρόμια να παραπέμπουν σε αύξηση της επιβατικής κίνησης κατά 3%- 5% έναντι του Απριλίου του 2019, προ πανδημίας.

Συνολικά, στο πρώτο τετράμηνο του 2022, για το διάστημα Ιανουαρίου- Απριλίου η ανάκαμψη στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που βρίσκονται υπό τη διαχείριση της Fraport, κατά τις πληροφορίες, υπολογίζεται γύρω στο 75% έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του 2019.

Tα νούμερα έχουν βελτιωθεί ήδη σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του έτους (σ.σ. ήταν κοντά στο 70%) και βελτιώνονται περαιτέρω όσο προχωρά η θερινή σεζόν, πέραν φυσικά των νέων συνδέσεων που προστέθηκαν τις προηγούμενες εβδομάδες – 12 στον αριθμό μόνο για τη Μεγάλη Εβδομάδα- και αυξάνονται συνεχώς. Το ποσοστό ανάκαμψης στην Περιφέρεια τώρα είναι υψηλότερο σε σύγκριση με το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας, το Ελευθέριος Βενιζέλος, όπου η επιβατική κίνηση σε επίπεδο τετραμήνου εμφανίζεται μειωμένη κατά 70%, ωστόσο η ανάκαμψη επιταχύνεται αν ληφθεί υπόψη ότι μόνο το μήνα Απρίλιο ξεπέρασε το 85% έναντι πάντα του 2019.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Σήμερα η ρωσική επίδειξη δύναμης με την παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία

Έγκλημα στην Καβάλα: Ο φόνος ήταν προμελετημένος υποστηρίζει η οικογένεια

Τροχαίο στη Μονεμβασιά: Στον εισαγγελέα ο 52χρονος που παρέσυρε και σκότωσε τους ηλικιωμένους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης