Moody’s: Ισχυρές οι προοπτικές για τις ελληνικές τράπεζες

Moody’s: Ισχυρές οι προοπτικές για τις ελληνικές τράπεζες

Οι προβλέψεις για την αύξηση της κερδοφορίας μετά τις ζημιές των τελευταίων ετών – Οι εκτιμήσεις για την κρατική στήριξη στις τράπεζες

moodys_rating
Ισχυρές οι προοπτικές για τις ελληνικές τράπεζες εκτιμά ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Moody’s, καθώς «βλέπει» ότι οι ελληνικές τράπεζες συνεχίζουν να βελτιώνουν την ποιότητα στους ισολογισμούς της.

Η Moody’s διατηρεί τη θετική προοπτική για το τραπεζικό σύστημα της Ελλάδας (Ba3 σταθερό) παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες και τις πληθωριστικές πιέσεις, οι οποίες είναι πιθανό να περιορίσουν την οικονομική ανάπτυξη το 2022, αλλά με πιθανή ανάκαμψη της δραστηριότητας το 2023», εξηγεί ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης.

Το λειτουργικό περιβάλλον θα είναι δύσκολο, αν και η οικονομική ανάπτυξη και η ζήτηση πιστώσεων θα παραμείνουν υγιείς. «Προβλέπουμε ότι το πραγματικό ΑΕΠ θα αυξηθεί κατά 3% το 2022 και 4,3% το 2023, μετά από συρρίκνωση κατά 9% το 2020 και ανάκαμψη κατά 8,3% το 2021, από την ανάκαμψη των καταναλωτικών δαπανών και τις ισχυρές επιδόσεις της τουριστικής βιομηχανίας.

Η ελληνική οικονομία εισήλθε στο 2022 με ισχυρή δυναμική και με συνεχή ανάκαμψη πριν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Η στρατιωτική σύγκρουση προκάλεσε τις τιμές των βασικών εμπορευμάτων να αυξηθούν σημαντικά, γεγονός που θα μπορούσε να αποτελέσει σημαντικό περιοριστικό παράγοντα για την ανάπτυξη το 2022. Ωστόσο, τα ευρωπαϊκά κεφάλαια μέσω του μηχανισμού ανάκαμψης και ανθεκτικότητας (RRF) θα διοχετευθούν στην ελληνική οικονομία. Αυτό είναι πιθανό να συμβάλει στην αύξηση πιστωτικές ροές και να μετριάσει τους κινδύνους κατά τους επόμενους 12-18 μήνες», εξηγεί η Moody’s.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός ελέγχου η κατάσταση με συμπλοκές ανηλίκων στον Εύοσμο – Βίντεο ντοκουμέντο

Καιρός: Οι πρώτες εκτιμήσεις για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς - Πού θα βρέξει

Πώς έδρασαν οι εκτελεστές του «θείου Τζο» - Το σχέδιο των δραστών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης