Προκοπίου για Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: «Να φροντίζουν να πωλούν κατεργασμένα διαμάντια και όχι ακατέργαστα»

Προκοπίου για Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: «Να φροντίζουν να πωλούν κατεργασμένα διαμάντια και όχι ακατέργαστα»

Τι κατήγγειλε για τα ποσά που φέρει από το εξωτερικό για επενδύσεις στην Ελλάδα και τον φόρο δωρεάς που του ζητάει το κράτος - Ο 10λόγος του Προκοπίου

prtokopiou-delfoi-58
Χείμαρρος ο Έλληνας εφοπλιστής ανησυχεί για τα εθνικά θέματα λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. «Δεν πήραμε τα ναυπηγεία για να γίνουμε πολέμαρχοι αλλά για να συντηρούμε και να ναυπηγούμε γιοτ. Όμως οι ανάγκες είναι τέτοιες που πρέπει να δούμε πως θα προστατευθούμε. Φανταστείτε να μην είμαστε στην ΕΕ. Μπορεί ότι συνέβη στην Ουκρανία το ίδιο να συμβεί και σε εμάς, στην Ελλάδα».

Τα λόγια ανήκουν στον Γιώργο Προκοπίου ο οποίος μίλησε στο Delphi Forum και ήταν ποταμός όσον αφορά το θέμα των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά ρίχνοντας ευθείες βολές στους υπεύθυνους που δεν τακτοποίησαν πριν βγάλουν στον διαγωνισμό τις εγκαταστάσεις και το οικόπεδο. Η ολοκλήρωση της μεταβίβασης έχει κολλήσει στο ΣτΕ μετά από προσφυγές του Δήμου Χαϊδαρίου.

«Αγόρασα τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά γιατί με τσίγγλισε το όραμα να τα ξαναζωντανέψω και να εστιάσω στις νέες τεχνολογίες και στις νέες δυνατότητες. Να στηριχθούμε στα νέα παιδιά. Να μην δίνουμε τα λεφτά μας στο εξωτερικό για να φτιάχνουμε πλοία και την κρίσιμη στιγμή να βγάζουν τα ηλεκτρονικά τους από την πρίζα.

Έχουμε τα πρωτιά στη ναυτιλία πρέπει αν αποκτήσουμε τα πρωτιά και στη ναυπηγική βιομηχανία».

Για τη διαγωνιστική διαδικασία είπε: «Η διαδικασία ήταν διαφανής. Ενημερωθήκαμε δια τηλεφώνου μόλις οκτώ μέρες πριν εκπνεύσει η διορία και μόλις προλάβαμε να καταθέσουμε τις εγγυητικές. Το Ναυπηγείο το έχουν χωρίσει σε δυο κομμάτια. Έπρεπε να έχουμε δύο άδειες.

Διαβάστε τη συνέχεια στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Ζελένσκι περιμένει «σθεναρή» παγκόσμια αντίδραση στην επίθεση στο Κραματόρσκ - Τι υποσχέθηκε για την ένταξη της χώρας στην ΕΕ

Άνοιξε ο τάφος της Τζωρτζίνας για να ανακτηθεί το τάμπλετ - Τρισάγιο για τα τρία κοριτσάκια

Η «μυστική» κόρη του Πούτιν έβαλε ενοικιαστήριο στο πολυτελές ρετιρέ της στην Αγία Πετρούπο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης