Φόρουμ των Δελφών - Παπαθανάσης: Στόχος μας να γίνει η Ελλάδα ένα hub ενέργειας

Φόρουμ των Δελφών - Παπαθανάσης: Στόχος μας να γίνει η Ελλάδα ένα hub ενέργειας

Θα υλοποιηθούν αρκετά μεγάλα έργα στον τομέα της ενέργειας στο πλαίσιο του νέου αναπτυξιακού νόμου ανέφερε ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης 

IMG_1872
Στο 7ο Φόρουμ των Δελφών ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης αναφέρθηκε στις προοπτικές και τις προκλήσεις στον τομέα των επενδύσεων στην Ελλάδα. O κ. Παπαθανάσης είπε ότι έως το 2019 δεν υπήρχε ένα φιλο-επενδυτικό κλίμα στην χώρα και ότι οι μεταρρυθμίσεις που έγιναν με σκληρή δουλεία άλλαξαν το τοπίο στη χώρα. Η ρητορική είναι συγκεκριμένη: θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα φιλικό επενδυτικό περιβάλλον. Ο επενδυτικός Νόμος βοήθησε στην απλοποίηση και την επιτάχυνση διαδικασιών.

«Με σκληρή δουλειά αλλάζουμε τη γραφειοκρατία, δημιουργούμε μία ζώνη ασφάλειας μεταξύ κράτους και επενδυτή και κρατώντας το επιτελικό κράτος, αναθέτουμε στον ιδιωτικό τομέα αρκετές διαδικασίες που σχετίζονται με τις επενδύσεις και τον έλεγχό τους». «Ο νόμος για δίκαιη αναπτυξιακή μετάβαση στοχεύει στο να έρθουν πόροι και από διαρθρωτικά ταμεία και όχι μόνο από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων ή τα Δικαια αναπτυξιακά κεφάλαια», συμπλήρωσε.

Τόνισε ότι στην Ελλάδα όλοι περιμένουν την έναρξη του νέου αναπτυξιακού νόμου ενώ αναμένει στη χώρα μας να γίνουν αρκετά μεγάλα έργα στον τομέα της ενέργειας. «Ναι, θα γίνουμε ένα hub ενέργειας, αυτός είναι ο στόχος μας», είπε χαρακτηριστικά, ενώ επισήμανε ότι υπάρχει μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον στους κλάδους του τουρισμού, αγροδιατροφής, μεταποίησης, καινοτομίας, ψηφιακής αναβάθμισης και start-ups. Τέλος είπε ότι γίνεται προσπάθεια να παρακαμφθούν ή να βελτιωθούν γραφειοκρατικές διαδικασίες που σχετίζονται με περιβαλλοντικά ζητήματα ή ζητήματα που σχετίζονται με την αρχαιολογική υπηρεσία.

Ειδήσεις σήμερα:

O πατέρας της Καρολάιν για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο: «Μακάρι να μπορούσα να πάρω στα χέρια μου αυτή τη νυφίτσα»

Πολιτική ταραχή για τον «μαχητή του Tάγματος Αζόφ» στην ομιλία Ζελένσκι

Νίκος Δένδιας: Η Ελλάδα θα ζητήσει από τη Χάγη τη διερεύνηση εγκλημάτων πολέμου στη Μαριούπολη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης