Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ ζητά να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός στα 751 ευρώ

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ ζητά να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός στα 751 ευρώ

«Μετά τη μεγάλη κρίση χρέους και των μνημονίων, ήρθε και η πανδημία» σχολίασε ο Γιάννης Παναγόπουλος – Πέραν της αύξησης του κατώτατου μισθού ζήτησε την επαναφορά του ελεύθερου διαλόγου εργοδοτών – εργαζομένων για την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας 

giannis_panagopoulos
Την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ για να αντιμετωπιστεί το κύμα ακρίβειας και την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων ζήτησε από την κυβέρνηση ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος σε δηλώσεις του μετά την απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος.

«Ο κόσμος της εργασίας, οι υπάλληλοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι για 12 χρόνια τώρα στενάζουν- τόνισε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ- Μετά την μεγάλη κρίση χρέους και μνημονίων ήρθε και η πανδημία. Αυτά κάποιοι νομίζουν ότι είναι παρελθόν αλλά άφησαν μεγάλα τραύματα. Τώρα, έχουμε ένα τεράστιο κύμα ακριβείας. Κάποιοι κερδοσκοπούν ασύστολα, πίνουν στην υγειά των κορόιδων και η κυβέρνηση κάνει ελάχιστα από αυτά που θα έπρεπε να κάνει.

Το πρώτο που θα πρέπει να κάνει είναι να αυξήσει τον κατώτερο μισθό, να αυξηθούν όλοι οι μισθοί, γιατί έχουν απομειωθεί πάρα πολύ και κυρίως όπως είπα ο κατώτερος μισθός.

Καλώ τον πρωθυπουργό να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να υλοποιήσει την προεκλογική του δέσμευση: να είναι σε ποσοστό διπλάσιο της ανάπτυξης η αύξηση του κατώτερου μισθού, να φτάσει στα 751 ευρώ, που βιαίως και με Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου, μειώθηκε 10 χρόνια τώρα.

Καλώ όλο το πολιτικό σύστημα να σπεύσει να βοηθήσει στην προσπάθεια να επανέλθει ο κατώτερος μισθός στην διαπραγμάτευση εργοδοτών- εργαζομένων με Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Να μην ισχυρίζεται κανένας ότι αυτά τα πράγματα δε γίνονται. Ας κοιτάξουν τι έγινε, στην διπλανή μας από άποψη κρίσης Ισπανία. Εκεί με μια μεγάλη συμφωνία εργοδοτών- εργαζομένων- Κυβέρνησης, επαναρρυθμίστηκαν το ατομικό και το συλλογικό εργατικό δίκαιο.»



Ειδήσεις σήμερα:

Διαλύεται ο κυβερνητικός συνασπισμός στο Ισραήλ επειδή πήγαν να βάλουν δημητριακά με προζύμι στα νοσοκομεία!


«Οι Ρώσοι ήρθαν στην Ουκρανία σαν στρατός αποικιστών, θέλουν να προκαλέσουν επισιτιστική κρίση» είπε ο Ζελένσκι

Η Ρούλα Πισπιρίγκου εδώ και ημέρες προσπαθεί απεγνωσμένα να μιλήσει με τον Μάνο Δασκαλάκη, λέει ο δικηγόρος της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης