Ισχυρές απώλειες στη Wall Street: Βουτιά 2,2% για τον Nasdaq

Ισχυρές απώλειες στη Wall Street: Βουτιά 2,2% για τον Nasdaq

Οι επενδυτές παρακολουθούν στενά τις κινήσεις της Fed και τη στάση που θα κρατήσει για την καταπολέμηση του πληθωρισμού

wall
Ισχυρές απώλειες κατέγραψε η Wall Street, με τις μεγαλύτερες πιέσεις να τις δέχεται ο τεχνολογικός κλάδος.

Οι επενδυτές, από την πλευρά τους, παρακολουθούν στενά τις κινήσεις της Fed και τις δηλώσεις των αξιωματούχων της, οι οποίοι σημειώνουν ότι δεν αποκλείεται η αμερικανική ομοσπονδιακή τράπεζα να υιοθετήσει μία ακόμη πιο επιθετική προσέγγιση για την καταπολέμηση του πληθωρισμού.

Η Deutsche Bank την Τρίτη προέβλεψε ότι η ύφεση στις ΗΠΑ είναι μπροστά. «Η οικονομία των ΗΠΑ αναμένεται να δεχθεί σημαντικό πλήγμα από την πρόσθετη σύσφιξη της Fed μέχρι τα τέλη του επόμενου έτους και τις αρχές του 2024», ανέφεραν οι οικονομολόγοι της τράπεζας σε σημείωμα προς τους πελάτες την Τρίτη. «Βλέπουμε δύο αρνητικά τρίμηνα ανάπτυξης και αύξηση άνω του 1,5% του ποσοστού ανεργίας στις ΗΠΑ, εξελίξεις που σαφώς χαρακτηρίζονται ως ύφεση, αν και μέτρια».

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Dow Jones υποχώρησε 0,80% ή κατά 279 μονάδες στις 34.642, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 1,25% στις 4,525 μονάδες και o Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 2,26% στις 14.204 μονάδες.

Οι μετοχές του κλάδου της τεχνολογίας δέχονται ισχυρές πιέσεις, με επικεφαλής αυτές που δραστηριοποιούνται στην κατασκευή τσιπ. Η Nvidia χάνει 3%. Η Amazon και η Tesla υποχωρούν 2,17% και 3,81% αντίστοιχα. Η μετοχή της Twitter ενισχύεται κατά 3%.

Οι φαρμακοβιομηχανίες Johnson & Johnson και Pfizer σημειώνουν άνοδο περισσότερο από 1,5% και οι εταιρείες Procter & Gamble και Walmart διαπραγματεύονται σε θετικό έδαφος.

Κλείσιμο
Ο κλάδος της κρουαζιέρας κινείται ανοδικά. Η Carnival, η Norwegian Cruise Line και η Royal Caribbean ενισχύονται κατά 1%.

Η απόδοση του 10ετούς σημείωσε άνοδο κατά 14 μονάδες βάσης στο 2,55% και το yield του 30ετούς κινήθηκε υψηλότερα κατά 12 μονάδες βάσης στο 2,57%.

Διαβάστε περισσότερα οικονομικά νέα στο Newmoney.gr


Ειδήσεις σήμερα

«Η συμβίωση με τον ιό δεν θα είναι εύκολη», λέει ο Πρασσάς - Τι θα γίνει με την 4η δόση

Έφτασε στον Κορυδαλλό η Πισπιρίγκου - Γιατί είναι «κόκκινο πανί» στις φυλακές, θα προαυλίζεται μόνη

Η «μουντή» καλημέρα στο συγκλονιστικό σκίτσο του Αρκά για τις φρικαλεότητες στη Μπούτσα


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης