Iσορροπίες τρόμου στο HORECA – Ανοίγει νέος κύκλος ανατιμήσεων

Iσορροπίες τρόμου στο HORECA – Ανοίγει νέος κύκλος ανατιμήσεων

Τα αντισταθμιστικά μέτρα που ζητά η «Συμμαχία» που συγκροτούν Ξενοδόχοι, Εστιάτορες, Παραγωγοί και Έμποροι Αλκοολούχων – Η «ακτινογραφία» της αγοράς και οι επιδόσεις τους, σύμφωνα με έρευνα του ΙΟΒΕ

Screenshot_2022-03-22_091508
Με τις πληθωριστικές πιέσεις να έχουν αυξήσει δραματικά τα κόστη λειτουργίας οι επαγγελματίες στο χώρο της φιλοξενίας, της εστίασης και των αλκοολούχων ποτών που ανακοίνωσαν χθες ότι συγκροτούν Συμμαχία για την προώθηση των κοινών αιτημάτων τους, ετοιμάζονται για έναν νέο κύκλο ανατιμήσεων.

Αν και ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατόρων & Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) κ. Γιώργος Καββαθάς έλεγε ότι «σε άδεια τραπέζια δεν μπορείς να προχωρήσεις σε αυξήσεις», εν τούτοις τα προκαταρκτικά στοιχεία της εξαμηνιαίας έκθεσης του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ που ο ίδιος μοιράστηκε χθες αναφέρουν ότι ένας στους δύο επιχειρηματίες της εστίασης ετοιμάζεται να προχωρήσει σε αυξήσεις στους τιμοκαταλόγους του. «Τα στοιχεία δείχνουν ότι στο β’ εξάμηνο του 2021 το κόστος ενέργειας διπλασιάστηκε, το κόστος των α’ υλών αυξήθηκε 44% όμως οι 8 στους 10 επαγγελματίες διατήρησαν αμετάβλητες τις τιμές. Αυτό πλέον με τη νέα χρονιά έχει αλλάξει», υπογράμμισε ο κ. Καββαθάς τονίζοντας ότι πλέον τίθεται ευθέως ζήτημα επιβίωσης των επιχειρήσεων.

Απ’ την πλευρά του και ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γρηγόρης Τάσιος παραδέχθηκε πως αν και οι τιμές για τις οργανωμένες κρατήσεις από πέρυσι δεν έχουν τροποποιηθεί εν τούτοις οι μεμονωμένες κρατήσεις θα αντιμετωπίσουν αυξημένο το κόστος των διανυκτερεύσεων και των υπηρεσιών. Ο ίδιος μάλιστα προχωρεί σε σύσταση προς τους συναδέλφους του να μην προχωρήσουν σε αυξήσεις σε διψήφιο ποσοστό διότι ο ελληνικός τουρισμός θα κινδυνεύσει να χάσει απ’ την ανάκαμψη της τουρκικής αγοράς. Για του χρόνου δε εκτίμησε ότι στα οργανωμένα συμβόλαια μεθοδεύεται μία μέση αύξηση κατά 5 με 6%.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Αεροπορικό δυστύχημα στην Κίνα: Εξανεμίζονται οι ελπίδες για επιζώντες από τη συντριβή του Boeing με 132 επιβαίνοντες

Δριμύ ψύχος και την Τρίτη, χιόνια στα βόρεια της Αττικής

Ξεκαθαρίζουν και πληρώνονται οι τελευταίες αποζημιώσεις ενοικίων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης