Online η ανανέωση της άδειας στα μοτοποδήλατα – Έρχονται πρόστιμα!

Online η ανανέωση της άδειας στα μοτοποδήλατα – Έρχονται πρόστιμα!

Βήμα-βήμα η απλή διαδικασία και ποιοι κινδυνεύουν να πληρώσουν τη μη ανανέωση της άδειας κυκλοφορίας για την τελευταία 5ετία αλλά και το πρόστιμο των 100 ευρώ για ανασφάλιστο δίκυκλο.


Στιγμιοτυπο_2022-01-21__1_23_12_μμ

Στο ταμείο θα πρέπει να μεταβούν εκατομμύρια ιδιοκτήτες μοτοποδηλάτων καθώς πλέον η ανανέωση της Άδειας Κυκλοφορίας θα πραγματοποιείται online με λίγα κλικ μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας gov.gr.

Η αίτηση για την ανανέωση πραγματοποιείται με πολύ απλό τρόπο μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας gov.gr και ειδικότερα στην ενότητα «Πολίτης και καθημερινότητα» επιλέγοντας κατόπιν την υποενότητα «Μετακινήσεις» και στη συνέχεια επιλέγετε την «Ανανέωση Άδειας Κυκλοφορίας Μοτοποδηλάτου».

Οι ιδιοκτήτης μοτοποδηλάτων συνδέονται στην εφαρμογή χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς του Taxisnet και η αίτηση ανανέωσης υποβάλλεται ηλεκτρονικά στην αρμόδια υπηρεσία της Τροχαίας του τόπου κατοικίας τους.

Μέσω της εφαρμογής, μπορεί να δει ηλεκτρονικά το σχετικό κόστος που ποικίλει ανάλογα με την ημερομηνία της τελευταίας ανανέωσης καθώς και να πληρώσει με ηλεκτρονικό παράβολο ενώ μοναδική προϋπόθεση ολοκλήρωσης της διαδικασίας είναι να υπάρχει ασφαλιστήριο συμβόλαιο σε ισχύ. Μετά την ολοκλήρωση της επεξεργασίας η βεβαίωση ανανέωσης άδειας κυκλοφορίας μοτοποδηλάτου αποστέλλεται ηλεκτρονικά στο gov.gr στην θυρίδα του πολίτη.

Η online ανανέωση των Αδειών Κυκλοφορίας μοτοποδηλάτων θα αποτελέσει ουσιαστικά και την πρώτη ηλεκτρονική εφαρμογή διασταύρωσης στοιχείων και είναι πολύ πιθανό σε λίγο καιρό να αποσταλούν στους ιδιοκτήτες μοτοποδηλάτων που δεν έχουν καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας τους τα πρόστιμα που αφορούν στην μη ανανέωση της Άδειας Κυκλοφορίας τους (15 ευρώ το έτος) ενώ επίσης όταν ενεργοποιηθούν και τα πρόστιμα για τα ανασφάλιστα οχήματα θα τους επιβληθεί στο Taxisnet και το πρόστιμο των 100 ευρώ. Όσον αφορά στα πρόστιμα για τη μη ανανέωση της Άδειας Κυκλοφορίας σύμφωνα με πληροφορίες του Newsauto.gr θα περιοριστεί στην τελευταία 5ετία οπότε τα ποσά θα είναι περιορισμένα και έως 75 ευρώ.


ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης