Νέα φορολοταρία: Ποιοι θα κερδίζουν τα 100.000 ευρώ και ποιοι αποκλείονται

Νέα φορολοταρία: Ποιοι θα κερδίζουν τα 100.000 ευρώ και ποιοι αποκλείονται

Πολλαπλάσιες πιθανότητες για τρίτεκνους, πολύτεκνους και …αφορολόγητους - Πώς θα γίνονται οι κληρώσεις από τον Φεβρουάριο

forolotaria_psigio
«Λίγα δίνεις – πολλά παίρνεις» θα μπορούσε να είναι το σλόγκαν της νέου τύπου φορολοταρίας. Με δώρο 50.000 ευρώ στον 1ο νικητή ή και 100.000 ευρώ σε 12 νικητές, παίρνει νέα πνοή η διαδικασία συλλογής κλήρων μέσω ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Και όχι μόνο αυτό:

-κάθε ευρώ δαπάνης με πλαστικό χρήμα (κάρτες ή άλλα ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής) δίνουν ένα λαχνό στον φορολογούμενο με ανώτατο μηνιαίο όριο δαπανών 10.000 ευρώ (=10.000 λαχνοί)

-κάθε ευρώ δαπάνης με πλαστικό χρήμα δίνει 2 ή 3 ή 4 λαχνούς αντί για έναν, εάν το ποσό που καταναλίσκεται μέσα στο μήνα αναφοράς υπερβαίνει το 30% ή 50% ή 70% του μηνιαίου εισοδήματος ( ως 1/12 του ετήσιου)

-οι λαχνοί διπλασιάζονται για φορολογούμενους με χαμηλό ετήσιο εισόδημα (κάτω από 1.000 βάσει τελευταίου εκκαθαριστικού) αλλά και μη υπόχρεοι σε υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος. Έχουν έτσι πλέον κίνητρο για να κυνηγήσουν τα 50 ή 100 χιλιάδες ευρώ και για να πληρώνουν με κάρτες (εκδίδοντας και αποδείξεις) ακόμα και αυτοί που θα έμεναν αφορολόγητοι.

-οι λαχνοί του κάθε συμμετέχοντα προσαυξάνονται κατά 50% και για κάθε προστατευόμενο τέκνο που έχει. Δηλαδή για πολύτεκνο με 4 παιδιά, οι λαχνοί ουσιαστικά τριπλασιάζονται

Κλείσιμο
Αντιθέτως, δεν παίρνουν έξτρα λαχνούς όσοι δηλώνουν εισόδημα πάνω από 60.000 ευρώ το χρόνο, αλλά μόνον έναν λαχνό για κάθε ευρώ χωρίς καμιά προσαύξηση.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Άνοδος της θερμοκρασίας σήμερα πριν την... κάθοδο της «Ελπίδας»

Επιδημιολογικό φορτίο, αντοχή νοσοκομείων και ενίσχυση εμβολιασμών κρίνουν την άρση των μέτρων

Νέα κατάθεση την Παρασκευή για την υπόθεση βιασμού στη Θεσσαλονίκη – «Κλειδί» το δεύτερο πρόσωπο


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης