Βγάζουν μηνιάτικο έως και 700 ευρώ επειδή έχουν Tesla...

Βγάζουν μηνιάτικο έως και 700 ευρώ επειδή έχουν Tesla...

Ιδιοκτήτες αναφέρουν ότι τα Tesla τους βοηθούν να βγάζουν… μηνιάτικα, επωφελούμενοι από το χαμηλό κόστος φόρτισης μέσω των Superchargers.

Στιγμιοτυπο_2022-01-14__11_11_07_μμ
Ολοένα και μεγαλύτερη είναι η δημοτικότητα που γνωρίζουν τα κρυπτονομίσματα, τα οποία έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον των επενδυτών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Δημοφιλέστερο είναι το bitcoin, για την εξόρυξη του οποίου απαιτούνται όχι μόνο πανίσχυρα υπολογιστικά συστήματα, αλλά και τεράστιες ποσότητες ενέργειας. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι για να «συντηρηθεί» το σύστημα παραγωγής του εν λόγω κρυπτονομίσματος, σε ετήσια βάση χρειάζεται το ηλεκτρικό ρεύμα που καταναλώνει μια χώρα όπως η Φιλανδία.

Λύση στο πρόβλημα των δυσβάστακτων ενεργειακών απαιτήσεων φαίνεται πως έχουν βρει κάποιοι «παραγωγοί» (miners) κρυπτονομισμάτων, οι οποίοι τυγχάνει να είναι ιδιοκτήτες ενός μοντέλου της Tesla.

Ειδικότερα, χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητά τους ως γιγάντιες πηγές ενέργειας, για να τροφοδοτήσουν τα λεγόμενα “mining rigs”, ήτοι τον εξοπλισμό που απαιτείται για την εξόρυξη.

Δεδομένου ότι οι τιμές φόρτισης σε έναν Supercharger είναι πολλές φορές χαμηλότερη απ’ ό,τι στο οικιακό δίκτυο – και οι μπαταρίες φέρουν εγγύηση οκτώ ετών -, οι παραγωγοί ιδιοκτήτες των Tesla δράττονται της ευκαιρίας, ώστε να μειώσουν τα ενεργειακά έξοδά τους και να αποκομίσουν μεγαλύτερα κέρδη.


ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης