Μεταβιβάσεις ακινήτων: 4 τρόποι να γλιτώσουν όσοι προλάβουν φόρους και χρεώσεις

Μεταβιβάσεις ακινήτων: 4 τρόποι να γλιτώσουν όσοι προλάβουν φόρους και χρεώσεις

Εγκύκλιος ΑΑΔΕ: ανακαλέστε τις δηλώσεις μεταβίβασης για να τις υποβάλετε ηλεκτρονικά - «Αίτηση επίσπευσης» για να μην χάσουν τις διορίες και όσοι πήραν την παράταση

akinitas
Σχέδιο εκτάκτου ανάγκης για να μη χάσουν τις διορίες για φθηνά συμβόλαια ακόμα και όσοι υπέβαλαν ήδη δήλωση φόρου γονικών παροχών ή δωρεών, θέτει σε εφαρμογή η ΑΑΔΕ.

Η εξαγγελία του πρωθυπουργού για αφορολόγητες γονικές παροχές, μαζί με την αλλαγή των αντικειμενικών από 1.1.2022 ξεσήκωσε τα νοικοκυριά -και ιδίως την μεσαία τάξη- να μεταβιβάσουν εν ζωή τις περιουσίες τους στα παιδιά τους. Η μαζική κινητοποίηση όμως «φράκαρε» δήμους, εφορίες, ΕΦΚΑ, μηχανικούς και συμβολαιογραφεία. Η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών να δώσει παράταση 1 μήνα μόνον για όσους έσπευσαν μαζικά στα συμβολαιογραφεία, αποκλείει αυτομάτως όσους δεν είχαν έτοιμα όλα τα χαρτιά για να κάνουν δήλωση στην εφορία μέσα στο 2021. Αλλά και όσοι τα είχαν, χάνουν την διορία για φθηνές μεταβιβάσεις εάν δεν τελειώσει η διαδικασία στις λιγότερες από 30 εργάσιμες μέρες που έχουν απομείνει έως 31.1.2022.

Στο σημείο αυτό σπεύδει να σώσει την κατάσταση ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής. Ελλείψει παρατάσεων ικανών να επιλύσουν το πρόβλημα και επειδή το ηλεκτρονικό σύστημα MyProperty που επιταχύνει τα συμβόλαια άνοιξε μόλις την Δευτέρα και καλύπτει μόνο την «μισή» Ελλάδα (δηλ. εντός αντικειμενικού συστήματος περιοχές ή “εντός ΑΠΑΑ”), για να περιοριστεί η αβεβαιότητα στα συμβόλαια που έχουν ήδη ξεκινήσει η ΑΑΔΕ δίνει «τετραπλή» λύση.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκκωφαντική σιωπή από τους υπευθύνους στο ορφανοτροφείο- κολαστήριο: Ποιους και γιατί κατηγορεί η νηπιαγωγός

Μάσκα παντού από σήμερα - Τι ισχύει για σούπερ μάρκετ, ΜΜΜ και εκδηλώσεις

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Χριστούγεννα στο κρατητήριο, αντιμέτωπος με ποινική δίωξη για κακούργημα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης