McDonald’s: Αυτό είναι το περιβαλλοντικό αποτύπωμα ενός μπέργκερ

McDonald’s: Αυτό είναι το περιβαλλοντικό αποτύπωμα ενός μπέργκερ

Η McDonald’s ευθύνεται για περισσότερες εκπομπές αερίων από τη Νορβηγία, με τον αριθμό να αυξάνεται συνεχώς

mc_donalds_enviroment_xr
Με μια αυτοκρατορία 39.000 εστιατορίων που εκτείνεται σε 119 χώρες, η McDonald’s Corp. σερβίρει περισσότερο βοδινό κρέας από οποιαδήποτε άλλη αλυσίδα εστιατορίων στον πλανήτη, δηλαδή περίπου το 2% του συνόλου σε ολόκληρο τον κόσμο. Η πώληση εκατοντάδων χάμπουργκερ κάθε δευτερόλεπτο, καθιστά τον «κολοσσό» των fast food ως έναν βασικό παράγοντα που συμβάλλει στην κλιματική αλλαγή.

Σύμφωνα με το Bloomberg, τα βοοειδή εκκρίνουν μεγάλες ποσότητες μεθανίου που παγιδεύει τη θερμότητα, καθιστώντας το βοδινό κρέας την πιο επιβλαβή τροφή για το κλίμα, με τουλάχιστον πενταπλάσια θερμοκρασία από το χοιρινό ή το κοτόπουλο και περισσότερο από 15 φορές από την επίδραση των ξηρών καρπών ή των οσπρίων. Το βόειο κρέας είναι υπεύθυνο για περίπου το ένα τρίτο του κλιματικού αποτυπώματος της McDonald’s.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: https://www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης