Moody’s: Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την παραλλαγή Όμικρον

Moody’s: Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την παραλλαγή Όμικρον

Η Omicron θέτει εμπόδια στην παγκόσμια ανάκαμψη, υποστηρίζει η αμερικανική Moody’s και εξηγεί ότι η διστακτικότητα απέναντι στα εμβόλια, παραμένει εμπόδιo σε πολλές περιοχές χώρες συμπεριλαμβανομένων αρκετών προηγμένων οικονομιών - Τι προβλέπει

moodys_rating
Η εμφάνιση της παραλλαγής Oμικρον του κορωνοϊού θέτει νέους κινδύνους για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης και του πληθωρισμού, καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες σχετικά με τους κινδύνους για την υγεία από τη μετάλλαξη και αρκετές χώρες έχουν επιβάλει νέους ταξιδιωτικούς περιορισμούς τις τελευταίες ημέρες, εκτιμά ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Moody’s.

Οι περιορισμοί πιθανότατα θα αυξηθούν τις επόμενες εβδομάδες μέχρι οι επιστήμονες να μάθουν περισσότερα. Η ανακάλυψη της Oμικρον υπογραμμίζει την άποψή του οίκου ότι η πανδημία COVID-19 παραμένει μια απειλή για την υγεία, καθώς και η κύρια πηγή αβεβαιότητας για την παγκόσμια οικονομίας και μοχλό μεταβλητότητας των χρηματοπιστωτικών αγορών. Προς το παρόν, διατηρεί ωστόσο τις μακροοικονομικές προβλέψεις της για τις χώρες της G20 , διότι οι πληροφορίες σχετικά με τη νέα μετάλλαξη και τις δράσεις πολιτικής που έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα δεν υποστηρίζουν ακόμη μια ουσιαστική μεταβολή στις προβλέψεις μας, οι οποίες βασίζονταν στην προσδοκία ότι ο ιός θα γίνει σταδιακά ενδημικός και ότι η έξοδος από την πανδημία θα είναι ανώμαλη και απρόβλεπτη.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Αποφυλακίζεται το μοντέλο Αφροδίτη Μπάρμπα

Συγκινεί ο αδελφός της Παρθένας Κουτμερίδου- «Θα είμαι κοντά στο παιδί σου, θα του πω πως θυσίασες τη ζωή σου για κείνο...»

Από πού προήλθε η «περίεργη» παραλλαγή Όμικρον; Τα τρία σενάρια, σύμφωνα με τους επιστήμονες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης