ΕΚΤ: Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πιστεύει ότι ο πληθωρισμός κορυφώθηκε το Νοέμβριο

ΕΚΤ: Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πιστεύει ότι ο πληθωρισμός κορυφώθηκε το Νοέμβριο

Η ΕΚΤ αναμένει ότι ο πληθωρισμός θα αποκλιμακωθεί προς το 2% το 2022

ecb_epitokia
H Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πιστεύει ότι ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη κορυφώθηκε τον Νοέμβριο, κάτι που σημαίνει ότι θα ήταν πρόωρο να αυξηθούν τα επιτόκια καθώς οι αυξήσεις των τιμών φαίνεται ότι πιθανότατα θα επιβραδυνθούν το επόμενο έτος, δήλωσε το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ, Ιζαμπελ Σνάμπελ.

Ο πληθωρισμός θα αποκλιμακωθεί προς το 2% το 2022, δήλωσε η ίδια σήμερα στο κανάλι της γερμανικής κρατικής τηλεόρασης ZDF, καθώς οι στενότητες στην προσφορά και οι αυξήσεις των τιμών ενέργειας θα σταθεροποιηθούν.

Τα σημερινά υψηλά επίπεδα αντανακλούν τόσο τις στενότητες στην προσφορά όσο και ένα αποτέλεσμα βάσης που προκύπτει από το γεγονός ότι οι τιμές ήταν χαμηλότερες πέρυσι στο απόγειο της πανδημίας.

«Οι περισσότερες προβλέψεις πράγματι είναι ότι ο πληθωρισμός θα μειωθεί κάτω από το 2%, συνεπώς δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι οι αυξήσεις των τιμών θα γίνουν ανεξέλεγκτες», είπε η Σνάμπελ.

«Αν θεωρούσαμε ότι ο πληθωρισμός θα διαμορφωνόταν μόνιμα πάνω από το 2%, θα αντιδρούσαμε οπωσδήποτε. Ωστόσο, για την ώρα, δεν βλέπουμε ενδείξεις για αυτό», πρόσθεσε.

Ειδήσεις σήμερα:

Ανενόχλητος έφυγε Αυστριακός τουρίστας από την Ρόδο με αρχαία αντικείμενα

Για πέμπτο κύμα της πανδημίας προειδοποιεί ο Φάουτσι μετά τη μετάλλαξη Omicron

Αδιανόητο σκηνικό στη Θεσσαλονίκη: 15χρονος σημάδεψε αστυνομικούς με ψεύτικο πιστόλι - Ήθελαν με την παρέα του να ανεβάσουν βίντεο στο TikTok!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης