Η Black Friday έφερε χαμόγελα στην αγορά - Προβληματισμός για την εξέλιξη της πανδημίας

Η Black Friday έφερε χαμόγελα στην αγορά - Προβληματισμός για την εξέλιξη της πανδημίας

Παρά την κάμψη που οφείλεται στα νέα περιοριστικά μέτρα στα φυσικά καταστήματα, σημαντική ήταν η αύξηση στις πωλήσεις ηλεκτρικών και τεχνολογικών ειδών - Αυξημένοι οι τζίροι και σε ένδυση, υπόδηση, αθλητικά είδη, οικιακό εξοπλισμό και παιχνίδια

black-friday
Xαμόγελα έφερε στην αγορά η περίοδος Black Friday που πλέον έχει πάρει τη μορφή 10ημέρου προσφορών από τα καταστήματα. Οι πωλήσεις στα προϊόντα αιχμής της συγκεκριμένης περιόδου, που είναι τα ηλεκτρονικά και ηλεκτρικά είδη, σημείωσαν σημαντική αύξηση, αντισταθμίζοντας σε έναν μεγάλο βαθμό την πτώση της κίνησης που προκάλεσαν τα νέα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν για να ανακοπεί το νέο κύμα της πανδημίας.

Ωστόσο, ο εμπορικός κόσμος δεν κρύβει τον προβληματισμό του για την εξέλιξη της πανδημίας την ώρα που ετοιμάζεται να ξεκινήσει και η αντίστροφη μέτρηση για την εορταστική περίοδο, κατά την οποία συνήθως γίνεται το 25% του ετήσιου τζίρου των περισσότερων εμπορικών καταστημάτων.

Σε ό,τι αφορά την Black Friday, πάντως, η περίοδος των προσφορών αναμένεται και τυπικά να ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα, αν και πολλά καταστήματα κλείνουν το μάτι σε παράταση μιας ημέρας, επικαλούμενα την περίφημη «Cyber Monday» που ξεκίνησε από τις ΗΠΑ, αλλά έγινε συνήθεια στην παγκόσμια διαδικτυακή αγορά, δηλαδή τη Δευτέρα των προσφορών αποκλειστικά μέσα από το ψηφιακό κανάλι πωλήσεων.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Ανενόχλητος έφυγε Αυστριακός τουρίστας από την Ρόδο με αρχαία αντικείμενα

Για πέμπτο κύμα της πανδημίας προειδοποιεί ο Φάουτσι μετά τη μετάλλαξη Omicron

Αδιανόητο σκηνικό στη Θεσσαλονίκη: 15χρονος σημάδεψε αστυνομικούς με ψεύτικο πιστόλι - Ήθελαν με την παρέα του να ανεβάσουν βίντεο στο TikTok!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης