Υπουργείο Υποδομών: Προκηρύχθηκε διαγωνισμός για το Εξωτερικό Υδροδοτικό Σύστημα της Αττικής

Υπουργείο Υποδομών: Προκηρύχθηκε διαγωνισμός για το Εξωτερικό Υδροδοτικό Σύστημα της Αττικής

Στα 235 εκατομμύρια ευρώ ο προϋπολογισμός του έργου - «Έχουμε υποσχεθεί στους κατοίκους της Αττικής, ότι θα βελτιώσουμε τις συνθήκες της καθημερινότητάς τους και αυτό κάνουμε πράξη» σχολίασε ο Υφυπουργός Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης

karagiannis_ypodomwn1
Την Α' φάση του διαγωνισμού για το Εξωτερικό Υδροδοτικό Σύστημα (ΕΥΣ) της Αττικής με προϋπολογισμό 235 εκατομμύρια ευρώ, προκήρυξε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Στη Σύμβαση Σύμπραξης θα περιλαμβάνεται το σύνολο των παρεχόμενων υπηρεσιών που αφορούν στη λειτουργία, συντήρηση, επισκευή και αποκατάσταση των εγκαταστάσεων του εξωτερικού υδροδοτικού δικτύου συλλογής, αποθήκευσης και μεταφοράς του αδιύλιστου νερού από τις πηγές μέχρι την είσοδο των μονάδων επεξεργασίας του.

Σκοπός του έργου, το οποίο θα υλοποιηθεί μέσω ΣΔΙΤ, είναι η διασφάλιση της αποδοτικής και απρόσκοπτης λειτουργίας του υδροδοτικού δικτύου της Αττικής, μέσω σύγχρονων συστημάτων παρακολούθησης που θα προλαμβάνουν και θα εντοπίζουν έγκαιρα τις βλάβες, βελτιστοποιώντας την οικονομική του απόδοση ενώ παράλληλα θα εξασφαλίζεται η ορθή διαχείριση των υδάτινων πόρων.

«Σήμερα είναι μια ξεχωριστή ημέρα για το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αφού ένα ακόμα φιλοπεριβαλλοντικό έργο περνάει στη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας. Ένα έργο που μέσω της στρατηγικής συμμαχίας με τον ιδιωτικό τομέα, θα αντιμετωπίσει ολιστικά τις μέχρι σήμερα παθογένειες στη λειτουργία και συντήρηση του εξωτερικού υδροδοτικού δικτύου της Αττικής, βελτιστοποιώντας την αποδοτικότητά του, ενώ το κόστος της σύμβασης δεν θα επιβαρύνει το Δημόσιο. Έχουμε υποσχεθεί στους κατοίκους της Αττικής, ότι θα βελτιώσουμε τις συνθήκες της καθημερινότητάς τους και αυτό κάνουμε πράξη, πιστοί στις δεσμεύσεις μας και στα χρονοδιαγράμματά μας» ανέφερε σχετικά ο Υφυπουργός Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης.

Ειδήσεις σήμερα:

Επίσκεψη συμβολισμών στην Αθήνα από τη Μέρκελ: «Απολογισμός» των σχέσεων Ελλάδας - Γερμανίας με το βλέμμα στο αύριο

Facebook - Meta: Ο Ζούκερμπεργκ ποζάρει με το νέο λογότυπο και την επωνυμία της εταιρείας του

Σακελλαροπούλου: Πολλές φορές αισθανθήκαμε δικαιολογημένα μόνοι -Μέρκελ: O διάλογος ήταν πάντα το κλειδί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης