ΥΠΕΝ: «Πράσινο» στην πρώτη επιδότηση για το «e-Astypalea»

ΥΠΕΝ: «Πράσινο» στην πρώτη επιδότηση για το «e-Astypalea»

Εκκρίθηκε η ενίσχυση για την αντικατάσταση συμβατικού οχήματος με ηλεκτρικό, με υπαγωγή στη Δράση για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης στο νησί - Ακολουθούν και οι επόμενες εντάξεις

astypalaia
Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας η πρώτη αίτηση υπαγωγής στη Δράση «e-Astypalea» που αφορά την προώθηση της ηλεκτροκίνησης στο νησί της Αστυπάλαιας, στο πλαίσιο του πρωτοποριακού project για τη μετατροπή του στο πιο πράσινο νησί της Μεσογείου, με την εφαρμογή υβριδικών συστημάτων για την παραγωγή ενέργειας και τη διείσδυση της ηλεκτροκίνησης.

Πρόκειται για μια εναρκτήρια κίνηση, η οποία ασφαλώς αποκτά συμβολικό χαρακτήρα και την οποία θα ακολουθήσουν αρκετές ακόμη αντίστοιχες αποφάσεις.

Η συγκεκριμένη απόφαση, πάντως, αφορά την υπαγωγή μίας αίτησης ωφελούμενου/τελικού αποδέκτη, με συνολική επιλέξιμη δημόσια δαπάνη 11.484 ευρώ. Πρόκειται για την αντικατάσταση συμβατικού οχήματος με ηλεκτρικό, για το οποίο το ποσό επιδότησης φτάνει τις 8.484 ευρώ, ενώ προστίθενται και 3.000 ευρώ λόγω απόσυρσης.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα

Τραγωδία στα γυρίσματα του Rust: Η Χιλάρια Μπάλντουιν σπάει τη σιωπή για τον θανατηφόρο πυροβολισμό του συζύγου της Άλεκ

GNTM 4: Η δοκιμασία «γύρω γύρω όλοι και στη μέση ο πρωταγωνιστής» έστειλε εκτός τον Θάνο - Δείτε βίντεο

Επεισόδια στο Γουέστ Χαμ-Τότεναμ: Τρομερό ξύλο μεταξύ οπαδών στο Λονδίνο - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης