Σταϊκούρας: Παροδικές οι ανατιμήσεις - Θα στηρίζουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Σταϊκούρας: Παροδικές οι ανατιμήσεις - Θα στηρίζουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Δεν θα χαθεί ο δημόσιος χαρακτήρας της ΔΕΗ, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών από το βήμα της Βουλής

staikouras-olomeleia
Την απόφαση της κυβέρνησης να δημιουργήσει αποτελεσματικό δίχτυ προστασίας για τα νοικοκυριά και της επιχειρήσεις ενόψει των επερχόμενων ανατιμήσεων σε βασικά προϊόντα και ενέργεια υπογράμμισε ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας στην Βουλή.

«Είμαστε αποφασισμένοι ανάλογα με τις εξελίξεις και τις συνέπειες για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις να προσχωρήσουμε σε αναγκαίες επεμβάσεις για να αντιμετωπιστεί και αυτή η συγκυρία» είπε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Οικονομικών, απαντώντας σε επίκαιρη επερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τις ανατιμήσεις τόνισε ότι οι εκτιμήσεις δείχνουν πως τα δυσμενή αποτελέσματα του πληθωρισμού θα έχουν παροδικό χαρακτήρα. «Οι αυξήσεις τιμών είναι συγκυριακές» είπε για να συμπληρώσει σε άλλο σημείο πως «οι ανατιμήσεις είναι παροδικού χαρακτήρα».

Πρόσθεσε ωστόσο πως «Αν παρατηρηθεί αποσταθεροποίηση των αποπληθωριστικών σταθερών η εκτίμηση για τις ανατιμήσεις θα αλλάξει. Θα συμφωνήσουμε πως οι προσωρινές αλλά σημαντικές αυξήσεις τιμών δεν πρέπει να οδηγήσουν σε αυτοεκπληρούμενη πληθωριστική προφητεία. Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι είναι δίπλα στην κοινωνία σε κάθε έκτακτη και απρόβλεπτη εξέλιξη. Γι' αυτό και υλοποιεί πολιτικές ώστε οι ανατιμήσεις να έχουν το μικρότερο δυνατό αποτύπωμα στον οικογενειακό προϋπολογισμό».

Παράλληλα, ο κ. Σταϊκούρας απάντησε και στην κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την ΔΕΗ. «Ο ΣΥΡΙΖΑ παριστάνει στην ΔΕΗ τον καταγγέλλοντα ενώ είναι απολογούμενος» είπε για να προσθέσει σε άλλο σημείο: «Δεν θα χαθεί ο δημόσιος χαρακτήρας της ΔΕΗ. Το Ελληνικό Δημόσιο θα παραμένει βασικός ρυθμιστής στην λήψη αποφάσεων με δικαιώματα καταστατικής μειοψηφίας. Αυτή είναι άλλωστε η πρακτική που γίνεται παγκοσμίως. Οι αλλαγές και η αναγέννηση της ΔΕΗ της επιτρέπουν να λειτουργεί ως μοχλός ισορρόπησης της παγκόσμιας ανοδικής τάσης τιμών. Έχουμε ως κυβέρνηση αποδείξει ότι διαθέτουμε την ικανότητα να ανταποκρινόμαστε με πρωτοφανή αντανακλαστικά στις πολλαπλές προκλήσεις και κρίσεις και να προοδεύσουμε μέσω αυτών με την Ελλάδα να αναδύεται πιο ισχυρή».

Ειδήσεις σήμερα:

Γερμανία: Στη Μπούντεσταγκ η πρώτη τρανσέξουαλ βουλευτής

Γερμανικές εκλογές: Δύο νικητές ή δύο ηττημένοι; - Πρώτο το SPD, αλλά ακόμα και το κόμμα της Μέρκελ μπορεί να βγάλει καγκελάριο

Κορωνοϊός - Θωμαΐδης: Έρχεται αύξηση 200 με 250 κρουσμάτων ημερησίως στην Αττική
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης