Χρηματιστήριο Αθηνών: Επιστρέφει με κέρδη στις 900 μονάδες

Χρηματιστήριο Αθηνών: Επιστρέφει με κέρδη στις 900 μονάδες

Ο Γενικός  Δείκτης ακολουθεί την ανοδική κίνηση των ευρωπαϊκών αγορών

xrimatistirio
Ανοδικές τάσεις επικρατούν στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου, με την αγορά να υπερβαίνει τα επίπεδα των 900 μονάδων, εν μέσω ανοδικής κίνησης των ευρωπαϊκών αγορών οι οποίες αντιδρούν ανοδικά στις δηλώσεις της Fed, η οποία τόνισε ότι δεν είναι έτοιμη ακόμη να περιορίσει τη νομισματική της πολιτική.

O Γενικός Δείκτης Τιμών, λίγη ώρα μετά την έναρξη των συναλλαγών, διαμορφώνονταν στις 902,08 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,87%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 8,45 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,95%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,80%.

Κέρδη καταγράφουν όλες οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης και τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι μετοχές της Jumbo (+1,95%), της ΕΧΑΕ (+1,64%), της Alpha Bank (+1,59%), του ΟΛΠ (+1,47%) και της Εθνικής (+1,29%).

Ανοδικά κινούνται όλοι οι επιμέρους δείκτες και τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+1,53%) και των προσωπικών Προϊόντων (+1,48%). Ανοδικά κινούνται 57 μετοχές, 7 πτωτικά και 10 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Κέκροψ+13,67% και Epsilon Net +10,07%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Attica Bank -3,73% και Prodea -3,14%.

Ειδήσεις σήμερα:

Ψυχρό μέτωπο στη χώρα με βροχές και καταιγίδες - Δείτε πού θα είναι σήμερα έντονα τα φαινόμενα

«Μάχη» στο Κογκρέσο για τη χρηματοδότηση του ισραηλινού Iron Dome


Έγκλημα στη Ρόδο - Συγκλονίζουν οι γονείς της Δώρας: Ο δολοφόνος δεν την άφηνε ούτε τηλεόραση να δει μόνη της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης