DBRS: Αναβάθμισε την Ελλάδα σε BB

DBRS: Αναβάθμισε την Ελλάδα σε BB

Από σταθερό σε θετικό το trend - Η αναβάθμιση πραγματοποιείται μόλις μία εβδομάδα μετά την αναβάθμιση της Ελλάδας από τη «Scope Ratings»

dbrs155
Στην αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας ΒΒ από ΒΒ (χαμηλό), προχώρησε αργά το βράδυ της Παρασκευής ο καναδικός οίκος αξιολόγησης DBRS Ratings, αναβαθμίζοντας παράλληλα και το trend σε θετικό από σταθερό.

Οι ισχυρές δημοσιονομικές επιδόσεις της Ελλάδας πριν από το ξέσπασμα της υγειονομικής κρίσης λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και τα σημαντικά ταμειακά αποθέματα, που αυξήθηκαν σε 32,2 δισ. ευρώ στο τέλος Ιουνίου 2021, όπως τονίζει ο οίκος εξασφάλισαν δημοσιονομικό χώρο στην κυβέρνηση για να λάβει μέτρα στήριξης ώστε να μετριάσει τον αντίκτυπο της πανδημίας.

Η DBRS σημειώνει ότι παρά τη μεγάλη εξάρτηση από τον τουρισμό, η συρρίκνωση του πραγματικού ΑΕΠ κατά 8,2% το 2020 ήταν ηπιότερη από την αρχική εκτίμηση, ανοίγοντας τον δρόμο για μια ισχυρή ανάκαμψη μέχρι τώρα το 2021.

Επιπλέον, προσθέτει ότι έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs) από την μεριά των τραπεζών, με τον δείκτη NPL να μειώνεται στο 21,3% τον Ιούνιο του 2021 από 40,6% τον Δεκέμβριο του 2019.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr



Ειδήσεις σήμερα:

Εμβόλια: Χάσμα στην εμβολιαστική κάλυψη ανάμεσα σε περιοχές της Αττικής

EUMED 9: Κρίσιμη σύνοδος με τον Μακρόν στην Αθήνα, μετά τη «βόμβα» της AUKUS

Κρήτη: Τρόμος για 18χρονη στην Κίσσαμο - Δέχθηκε επίθεση με χημικό υγρό - Συνελήφθη 56χρονος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης