Τράπεζες: Εντείνεται η αισιοδοξία μετά τα καλά νέα από ΑΕΠ και Τουρισμό

Τράπεζες: Εντείνεται η αισιοδοξία μετά τα καλά νέα από ΑΕΠ και Τουρισμό

Οι θετικές εξελίξεις επιβεβαιώνουν τις προβλέψεις των τραπεζών για νέα κόκκινα δάνεια από την πανδημία κάτω των 4 δισ. ευρώ, όταν η σχετική πρόβλεψη της ΤτΕ ήταν για ποσό τουλάχιστον 8 δισ. ευρώ

bank
Εντείνουν την αισιοδοξία για την πορεία των κόκκινων δανείων τα νέα από το μέτωπο του ΑΕΠ και της πορείας του Τουρισμού, τα οποία ξεπερνούν και τα θετικότερα σενάρια με βάση τα οποία κινούνταν οι τράπεζες για να προβλέψουν τις επιπτώσεις της πανδημικής κρίσης στα δανειακά τους χαρτοφυλάκια.

Η πανδημική κρίση μπορεί να μην αποτελεί παρελθόν, αλλά αντιθέτως να ενέχει ακόμη σοβαρές αβεβαιότητες για την τιθάσευσή της μέχρι η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού της Ελλάδας να υπερβεί αισθητά το 70%, σε αντιστοιχία με τις εξελίξεις στην ευρωζώνη όπου σε ορισμένες χώρες ήδη υπερβαίνει το 80%.

Ωστόσο, η απροσδόκητα ισχυρή ανάπτυξη της οικονομίας στο β΄ τρίμηνο της χρονιάς, η αύξηση της ιδιωτικής κατανάλωσης, η μείωση του ποσοστού της ανεργίας και τα πολύ καλά νέα από την τουριστική κίνηση, συνδυαστικά με τα μέτρα στήριξης προς τους δανειολήπτες από την κυβέρνηση και τις τράπεζες, δημιουργούν πολύ ηπιότερες συνθήκες για την ομαλή μετάβαση των δανείων που είχαν μπει σε μορατόριουμ πληρωμών και συνεχίζουν σε προγράμματα step – up των τραπεζών μέχρι να επανέλθουν σε ολική εξυπηρέτηση της μηνιαίας δόσης.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα

ΗΠΑ: Όταν αρνητές... της ζώνης ασφαλείας αντιδρούσαν στην υποχρεωτική χρήση της – Βίντεο από το 1984

EUMED 9: Κρίσιμη σύνοδος με τον Μακρόν στην Αθήνα, μετά τη «βόμβα» της AUKUS

«Παιχνίδια ψυχρού πολέμου»: Πως βλέπουν αναλυτές το... χτίσιμο του μετώπου ΗΠΑ-Βρετανίας-Αυστραλίας κατά της Κίνας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης