Ελλάδα: Αναπτυξιακό άλμα με αύξηση του ΑΕΠ 8,2% για το 2021 προβλέπει η Moody's Analytics

«Το πιο αισιόδοξο σενάριο γίνεται πλέον το πιο πιθανό», αναφέρουν οι αναλυτές -  Σύμφωνα με την εταιρεία, η ελληνική Οικονομία  έχει ήδη ξεπεράσει τις αρνητικές επιπτώσεις της πανδημίας 

moodys34
Στα προ πανδημίας επίπεδα έχει επιστρέψει ήδη η ελληνική οικονομία σύμφωνα με την Moody’s Analytics γεγονός το οποίο κατατάσσει την Ελλάδα ανάμεσα στις επτά χώρες της ευρωζώνης που ανακάμπτουν πλήρως σε επίπεδο πραγματικού ΑΕΠ.

Σύμφωνα με τον διεθνή οίκο αξιολόγησης το αισιόδοξο σενάριο για την πορεία της ελληνικής οικονομίας γίνεται πλέον το πιο πιθανό καθώς η ανάπτυξη στο τέλος του έτους αναμένεται να φτάσει στο 8,2%.

Σε τριμηνιαία βάση, η Ελλάδα έχει αναπτυχθεί έντονα, 3,8% ανά τρίμηνο σε μέσο όρο, τα τελευταία τέσσερα τρίμηνα και βρίσκεται στον δρόμο της οικονομικής επέκτασης, καθώς το πραγματικό της ΑΕΠ είναι πλέον πάνω από το προ πανδημίας επίπεδο.

Για το τρίτο τρίμηνο η Moody’s Analytics προβλέπει ότι η διεύρυνση της οικονομικής δραστηριότητας θα κινηθεί λόγω του τουρισμού και πάλι σε διψήφια ποσοστά ενώ για το 2022 προβλέπει ότι η ανάπτυξη του ΑΕΠ θα φτάσει το 5,1%.

Ειδήσεις σήμερα

Το ξέσπασμα της Έλενας Πολυχρονοπούλου μετά την προφυλάκιση για τα 7,8 κιλά κοκαΐνης και το στοιχείο που την «έκαψε»

Fake εμβολιασμοί: Στο μικροσκόπιο «εισαγόμενα» πιστοποιητικά και εργαζόμενοι στους κλειστούς χώρους

Η δραματική απόδραση μιας γυναίκας από την κόλαση του Αφγανιστάν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ