ΑΑΔΕ: Μόνο 1.750 ΑΦΜ πήραν λάθος εκκαθαριστικά

ΑΑΔΕ: Μόνο 1.750 ΑΦΜ πήραν λάθος εκκαθαριστικά

Ενημερώθηκαν όλοι οι φορολογούμενοι στους οποίους εντοπίστηκαν τεχνικά προβλήματα - Όσοι δεν έλαβαν ως τώρα ατομική ειδοποίηση δεν έχουν λόγο να ανησυχούν

ekkatharistiko
Τέλος στο «θρίλερ» με λάθη στα εκκαθαριστικά που εξέδωσε την περασμένη εβδομάδα λόγω τεχνικού προβλήματος το Taxisnet. Κύκλοι της διοίκησης της ΑΑΔΕ καθησυχάζουν πως το θέμα έκλεισε άμεσα και τονίζουν ότι όσοι δεν έλαβαν ως τώρα ατομική ειδοποίηση, δεν έχουν λόγους να ανησυχούν πως θα βρεθούν αντιμέτωποι με εκπλήξεις.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν επίσημες πηγές της ΑΑΔΕ στο newmoney.gr και στο protothema.gr:

· άμεσα την Παρασκευή ήδη εντοπίστηκαν όλα τα 1.750 ΑΦΜ για τα οποία εκδόθηκαν εκκαθαριστικά με τα λάθη στις προκαταβολές φόρου. Όπως τονίζουν από την ΑΑΔΕ, στους συγκεκριμένους φορολογούμενους περιλαμβάνονται μόνον ελεύθεροι επαγγελματίες, μέλη διοίκησης ή άλλες κατηγορίες που υπόκεινται σε προκαταβολή του φόρου. Δηλαδή όχι μισθωτοί και συνταξιούχοι.

· άμεσα εστάλησαν ήδη σε όλους τους θιγόμενους και τα σχετικά ειδοποιητήρια, με τα οποία η ΑΑΔΕ τους καλεί να υποβάλουν τροποποιητική δήλωση, για να διορθωθεί το λάθος του Taxisnet και να εκδοθεί νέο εκκαθαριστικό.

· όπως εξ αυτού προκύπτει, κανείς άλλος φορολογούμενος δεν έχει λόγο να ανησυχεί ότι έγινε λάθος στο εκκαθαριστικό του τις προηγούμενες ημέρες ή βδομάδες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές μάλιστα, από τα 1.750 ΑΦΜ που έλαβαν την σχετική ενημέρωση (στο λογαριασμό τους στο MyTaxisnet ή και με email) ήδη έσπευσαν οι πρώτοι να κάνουν και τις διορθωτικές δηλώσεις για να εκδοθεί σωστό ενημερωτικό.

Ειδήσεις σήμερα:

Δάφνη: Στον ανακριτή σήμερα ο συζυγοκτόνος - Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες από την κατάθεσή του

Χατζηδάκης: Επ’ αόριστον αναστολή σε ανεμβολίαστους νοσοκομείων - μονάδων φροντίδας από 16 Αυγούστου

Η Όλγα Μπακομάρου στον Δημήτρη Δανίκα: Οι 20 συνεντεύξεις από τις οικογένειες Μητσοτάκη - Παπανδρέου που έγραψαν Ιστορία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης