Σε Alpha Bank και Eurobank ετοιμάζονται, το (μακριά από εμάς) καρτέλ του νεκροταφείου Μυτιλήνης και το chalet του Λεμονή που έφαγαν τα χρέη

Σε Alpha Bank και Eurobank ετοιμάζονται, το (μακριά από εμάς) καρτέλ του νεκροταφείου Μυτιλήνης και το chalet του Λεμονή που έφαγαν τα χρέη

Χαίρετε! Μπορεί να έχουμε έκρηξη του ιικού φορτίου, να αυξάνεται ο καθημερινός αριθμός των κρουσμάτων, αλλά ο ελληνικός τουρισμός -προς το παρόν- αντέχει. Η γερμανική Fti είναι ο τρίτος μεγαλύτερος tour operator στην Ευρώπη κι έδωσε τα ποσοστά μολύνσεων τουριστών σε Ελλάδα, Ισπανία και Τουρκία με βάση ελέγχους που διενήργησε η ίδια όταν επέστρεφαν στη Γερμανία

DARKROOM_ROOM_FIN
Λοιπόν, για ταξίδια που έγιναν μεταξύ 1 Ιουνίου και 22 Ιουλίου -σε 68.000 τουρίστες που έλεγξαν επιστρέφοντας στη Γερμανία, από τις διακοπές τους στην Ελλάδα- θετικοί βρέθηκαν 12, που σημαίνει θετικότητα 0,02%. Σε 41.000 που ελέγχθηκαν επιστρέφοντας από Μαγιόρκα και Κανάρια θετικοί ήταν 22 (0,05% θετικότητα). Ελέγχθηκαν και 117.000 τουρίστες που γύρισαν από Τουρκία και θετικοί ήταν 125 (0,11% το ποσοστό θετικότητας). Μετά από αυτά η Fti υποστηρίζει ότι είναι ασφαλή τα οργανωμένα ταξίδια.

-Στο τρέξιμο είναι καλοκαιριάτικα στην Alpha Bank καθώς δουλεύουν πάνω σε τρία διαφορετικά projects. Συγκεκριμένα, περιμένετε σύντομα εξελίξεις από την Alpha στον τομέα των ακινήτων, καθώς το σχετικό project που φέρει την επωνυμία Skyline είναι σε πλήρη ωριμότητα και ο όμιλος επανατοποθετείται στη συγκεκριμένη αγορά με την αξιοποίηση του χαρτοφυλακίου και των εταιρικών οχημάτων που διαθέτει. Ταυτόχρονα, σε προχωρημένο στάδιο είναι και η διαδικασία εξασφάλισης πιστοληπτικής διαβάθμισης για το project Cosmos που είναι ένα πακέτο κόκκινων δανείων ύψους 3,5 δισ. ευρώ το οποίο θα ενταχθεί στον Ηρακλή ΙΙ. Η συναλλαγή θα ολοκληρωθεί μέσα στο έτος, μαζί με την πώληση ενός ακόμη πακέτου ύψους 1,3 δισ.

-Το τρίτο project αφορά τις θυγατρικές εξωτερικού. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει εκδηλωθεί σημαντικό ενδιαφέρον για τις θυγατρικές της Alpha Bank σε Αλβανία και Λονδίνο, ενώ η διοίκηση έχει στρέψει την προσοχή της στη βελτίωση της κερδοφορίας από τη θυγατρική της Ρουμανίας, όπου υπάρχουν σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης, καθώς οι οικονομικοί ρυθμοί είναι υψηλοί.

-Στη Εurobank επίσης δεν χάνουν χρόνο, αν και πηγές της τράπεζας διαψεύδουν ότι έκατσαν στο τραπέζι με την Pimco για να αποκτήσουν επιπλέον 17,3% της Ελληνικής Τράπεζας Κύπρου. «Δεν βιαζόμαστε» υποστηρίζουν από τη Διοίκηση της Εurobank και προσθέτουν «ότι δεν πρόκειται να κάνουμε κάτι άμεσα». Ωστόσο, δεν χρειάζεται και ιδιαίτερη σοφία για να καταλάβεις ότι δεν θα σταματήσουν στο 12,6% της Ελληνικής τράπεζας που απέκτησαν πρόσφατα. Οι διαθέσεις της Εurobank προκαλούν νευρικότητα στο management της Eλληνικής Τράπεζας, νευρικότητα που ενδεχομένως επιτείνεται και από το γεγονός ότι η Κεντρική Τράπεζα Κύπρου διάκειται θετικά και υποστηρικτικά στην πρωτοβουλία της Εurobank. Οπότε, απαιτούνται διπλωματικοί και ψύχραιμοι χειρισμοί και σε αυτές τις περιπτώσεις, όπως καταλαβαίνετε, τα δημοσιεύματα συνήθως οξύνουν τις καταστάσεις.

-Πέρα όμως από το τι θα συμβεί σήμερα – αύριο, εσείς κρατήστε ότι οι διοικήσεις σε Alpha Bank και Εurobank δουλεύουν από τώρα προετοιμάζοντας την επόμενη ημέρα. Γιατί κάποια στιγμή στο τέλος του έτους, ή στα μέσα του 2022, ή το αργότερο στο τέλος του επόμενου χρόνου, τα κόκκινα δάνεια δεν θα είναι πλέον το μεγαλύτερο πρόβλημα των ελληνικών τραπεζών και κάπου εκεί θα εμφανιστεί ο SSM που θα πιέζει ασφυκτικά επειδή η οργανική κερδοφορία των τραπεζών είναι χαμηλή. Η Alpha έκανε την ΑΜΚ για να δώσει νέα δάνεια και να αυξήσει έτσι τα έσοδα από το πράσινο χαρτοφυλάκιο, η Εurobank δίνει στρατηγικά βάρος στις θυγατρικές εξωτερικού αυξάνοντας από εκεί τα έσοδα. Με απλά λόγια και οι δύο χτίζουν ένα αφήγημα που θα έχουν έτοιμο όταν οι πιέσεις του SSM -τις οποίες σήμερα οι ελληνικές τράπεζες γλιτώνουν λόγω μεγάλου αποθέματος των NPLs- γίνουν ασφυκτικές.

-Δεν προβλέπονται -προς το παρόν- διοικητικές αλλαγές στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών. Η Γενική Συνέλευση που -μεταξύ άλλων, θα εκλέξει το νέο προεδρείο της ΕΕΤ- αναβλήθηκε για τον Οκτώβριο. Ο λόγος της αναβολής είναι ότι τότε θα είναι έτοιμη η μελέτη για το σχέδιο οργάνωσης και λειτουργίας της ΕΕΤ στη νέα εποχή που καταρτίζει η McKinsey, σχέδιο που μπορεί να προβλέπει αλλαγές οι οποίες θα χρειαστούν την έγκριση της συνέλευσης.

Κλείσιμο
–Στο +2,8% έκλεισε η μετοχή της Μυτιληναίος στη χθεσινή συνεδρίαση και όχι αδίκως αφού τα αποτελέσματα εξαμήνου επιβεβαίωσαν για μια ακόμη φορά την ισχυρή ανθεκτικότητα του ομίλου. Είναι χαρακτηριστικό ότι ένας από τους δύο σταθμούς παραγωγής των θερμικών μονάδων έκλεισε για σχεδόν τρεις μήνες λόγω καθιερωμένης συντήρησης. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση της παραγωγής ενέργειας κατά 8% σε τριμηνιαία βάση. Ωστόσο, με το ήμισυ της χωρητικότητας εκτός λειτουργίας, η Μυτιληναίος κατάφερε να έχει καλύτερα έσοδα στον τομέα του ηλεκτρικού ρεύματος από αυτά που ανέμεναν οι αναλυτές. Σημειώστε ότι στο τελευταίο τρίμηνο του έτους μπαίνει σε δοκιμαστική λειτουργία και η νέα μονάδα συνδυασμένου κύκλου με καύσιμο φυσικό αέριο CCGT .

– Μερικές φορές είναι το γράμμα του νόμου και υποχρεώνεσαι να το τηρήσεις. Ετσι λοιπόν η Επιτροπή Ανταγωνισμού έπιασε 15 μαρμαράδες στη Μυτιλήνη που είχαν κάνει καρτέλ και μοίραζαν τη δουλειά στο Α και Β νεκροταφείο της πόλης. Φτου φτου, μακριά από εμάς.

-Βαρέλι δίχως πάτο αποδεικνύεται η ΕΛΛΑΚΤΩΡ μετά την εμπνευσμένη διοίκηση Σάκη Καλλιτσάντζη. Στις 23 Ιουλίου στην εταιρία ενημερώθηκαν για απόφαση Διαιτητικού Δικαστηρίου που τους υποχρεώνει να πληρώσουν 31,5 εκατ. δολάρια μετά από διαφωνία με υπερεργολάβο για το μετρό της Ντόχα.

-Τα σφυριά των πλειστηριασμών δουλεύουν κανονικά και φαίνεται ότι θα δουλεύουν και… υπερωρίες από το φθινόπωρο. Έτσι, μαθαίνω ότι ανάμεσα στα ηχηρά ονόματα που περιλαμβάνονται στις σχετικές λίστες, είναι και αυτό του Φραγκίσκου Λεμονή, της γνωστής οικογενείας της εταιρείας «Καλογήρου». Οι περιπέτειες τόσο της ιστορικής εταιρείας υποδημάτων, η οποία ευτυχώς διασώθηκε από τον Σάμυ Φάις, όσο και της οικογένειας Λεμονή είναι γνωστές. Παραπέμποντας στο γνωστό λαϊκό άσμα «απ’ τα ψηλά στα χαμηλά»… Στο πλαίσιο αυτό, δεν είναι η πρώτη φορά που τα μέλη της οικογένειας Λεμονή εμπλέκονται με τους πλειστηριασμούς, καθώς στη διαδρομή από τις περιόδους του success story και της χλιδής μέχρι την «σχεδόν πτώχευση» της Καλογήρου, μεσολάβησαν ορισμένα σφυριά.

-Άλλο ένα, όπως πληροφορούμαι, έχει προγραμματιστεί, εξ αναβολής, να χτυπήσει στις 15 Σεπτεμβρίου. Επισπεύδουσα είναι η do Value Greece και αφορά οριζόντια ιδιοκτησία, οικοδομής, κτισμένη σε αγροτεμάχιο 4.990,90 τ.μ. στη θέση «Πλάκες ή Μυγδαλιούλα» στο Λιβάδι Παρνασσού της Αράχωβας. Το σαλέ έχει επιφάνεια 108,73 τ.μ. και αποτελείται από υπόγειο όροφο στον οποίο υπάρχει ένας βοηθητικός χώρος, από ισόγειο όροφο στον οποίο υπάρχει κουζίνα, καθιστικό, WC και ένας ημιυπαίθριος χώρος με εμβαδόν 8,01 τ.μ. και από όροφο στον οποίο υπάρχουν δύο κρεβατοκάμαρες, ενώ το ποσοστό συνιδιοκτησίας στο αγροτεμάχιο είναι 200/1000 εξ αδιαιρέτου. Στη συγκεκριμένη κατοικία ανήκει χώρος αποκλειστικής χρήσης στον ακάλυπτο του αγροτεμαχίου εκτ. 196,70 τ.μ. Το μικρό σαλέ στην κοσμική Αράχωβα είχε αποκτηθεί τη «χρυσή εποχή» του 2004. Τώρα, βγαίνει με τιμή πρώτης προσφοράς στις 133.000 ευρώ, ενώ κουβαλάει προσημείωση υποθήκης υπέρ της Eurobank (στις 24/11/2004) για 390.000 ευρώ, άλλη μια προσημείωση ξανά υπέρ της Eurobank (στις 9/3/2006) για 143.000 ευρώ και η αναγκαστική κατάσχεση υπέρ της do Value Greece έγινε στις 14 Σεπτεμβρίου 2020…

ΠΗΓΗ: https://www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης