Θετικές ειδήσεις «σπρώχνουν» την Ελλάδα ξανά στις αγορές

Θετικές ειδήσεις «σπρώχνουν» την Ελλάδα ξανά στις αγορές

Εurostat : Στο Top-5 των πιο ανθεκτικών χωρών η Ελλάδα μέσα στην κρίση - Σε επανέκδοση του 10ετούς ομολόγου προχωρά η Αθήνα

oikonomia
Τις δυνάμεις της στις διεθνείς αγορές και στην πραγματική οικονομία δοκιμάζει ξανά η Ελλάδα. Μέσα στον ορυμαγδό, η χώρα δείχνει απρόσμενη ανθεκτικότητα και η Eurostat την κατατάσσει στις 5 κορυφαίες της Ευρώπης σε Ανάπτυξη για το α΄τρίμηνο του 2021.

Και εν μέσω πανδημίας η Ελλάδα τολμά, όπως ανακοίνωσε χθες, να βγει ξανά για να δανειστεί –και για 4η φορά πριν καν συμπληρωθούν 6 μήνες εφέτος- σε μια κρίσιμη εβδομάδα όπου προδιαγράφεται δανειακό “boom” σε όλον τον κόσμο, με την Κομισιόν, την EKT και με την FED να ετοιμάζονται να σηκώσουν πολλά τρισεκατομμύρια ευρώ και δολάρια τις επόμενες μέρες από την παγκόσμια αγορά χρήματος,

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, όπως είχε αποκαλύψει το Σάββατο το newmoney.gr η Αθήνα ανακοίνωσε αναδόχους της νέας έκδοσης τις BNP Paribas, Deutsche Bank, Goldman Sachs Europe SE, HSBC, JP Morgan και Nomura. Από ώρα σε ώρα αναμένεται να ανοίξει και το βιβλίο προσφορών. Πρόκειται ουσιαστικά για επανέκδοση του 10ετους ομολόγου που είχε εκδοθεί το Φεβρουάριο και είχε τύχει τεράστιας αποδοχής από τους επενδυτές.

Τότε το Ελληνικό Δημόσιο είχε αντλήσει 3,5 δισ. με το χαμηλότερο επιτόκιο στην ιστορία (μόλις 0,8%) και προσφορές – ρεκόρ 31 δισ. (διαχρονικά τις μεγαλύτερες για ελληνικό κρατικό τίτλο). Η απόδοση είχε διαμορφωθεί στο 0,807% και το κουπόνι στο 0,75%.

Διαβάστε την συνέχεια στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα 

Επιχείρηση «Trojan Shield»: Τεράστιο «χτύπημα» κατά του διεθνούς οργανωμένου εγκλήματος

Έγκλημα στη Ζάκυνθο: Πώς οι αστυνομικοί έφτασαν στις συλλήψεις - Το «βαθύ λαρύγγι» και το κινητό στη φυλακή

Survivor: «Τάκος» με… άρωμα γυναίκας και το αίτημα του Σάκη που δεν έγινε αποδεκτό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης