Ακίνητα: Αλλάζουν οι αντικειμενικές από 1ης Ιανουαρίου – Πού θα εκτιναχθούν οι τιμές

Ακίνητα: Αλλάζουν οι αντικειμενικές από 1ης Ιανουαρίου – Πού θα εκτιναχθούν οι τιμές

Αγώνας δρόμου στα συμβολαιογραφεία για αγορές, γονικές παροχές και δωρεές - Ποιες περιοχές εντάσσονται για πρώτη φορά στο αντικειμενικό σύστημα

akinita_art
Μεταβιβάσεις «μισοτιμής» θα πρέπει να σπεύσουν να ολοκληρώσουν χιλιάδες ιδιοκτήτες ή υποψήφιοι αγοραστές ακινήτων, καθώς οδεύει προς το Εθνικό Τυπογραφείο η υπουργική απόφαση που θα καθορίζει τις νέες τιμές της εφορίας σε 10.160 περιοχές της χώρας.

Η Έκθεση Αξιολόγησης της Κομισιόν αποκάλυψε πως η δημοσίευση του ΦΕΚ με τις νέες τιμές είναι ίσως πλέον και θέμα μόνον λίγων ημερών, αν και οι νέες αξίες θα τεθούν σε ισχύ από 1η Ιανουαρίου του 2022. Αυτές θα καθορίσουν τελικά πόσο και ποιοι ωφελούνται εάν βιαστούν (επειδή οι τιμές ζώνης θα αυξηθούν) ή ποιοι αν περιμένουν για ένα εξάμηνο (επειδή οι τιμές της εφορίας θα πέσουν).

Το υπουργείο Οικονομικών υπολογίζει ότι απ΄τις αυξομειώσεις, θα υπάρξουν ελαφρύνσεις για πολλούς, ιδίως στα αστικά κέντρα. Σε περιπτώσεις όπως η Φιλοθέη και η Εκάλη οι τιμές αναμένεται να πέσουν θεαματικά.

Ωστόσο μεγάλες επιβαρύνσεις αναμένεται να υπάρξουν για τις μεταβιβάσεις ακινήτων σε εκατοντάδες περιοχές και οικισμούς εκτός αστικών κέντρων -που καλύπτουν ίσως και την μεγαλύτερη έκταση της χώρας- οι οποίες δεν περιλαμβάνονταν ποτέ ως τώρα στο σύστημα Αντικειμενικού Προσδιορισμού Αξιών Ακινήτων (ΑΠΑΑ).

Σε τέτοιες περιοχές-«φιλέτα», οι νέες Τιμές Ζώνης θα εκτινάξουν στα ύψη από 1.1.2022 το κόστος μεταβίβασης, γονικών παροχών, δωρεών και κληρονομιών.

Διαβάστε την συνέχεια στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα 

Νίκος Καρανίκας: Είμαι ο «σκάουτερ» του Αλέξη Τσίπρα, εγώ τον ανακάλυψα!

Τραγωδία στα Μάλγαρα: Θρήνος στην τοπική κοινωνία από τον θάνατο του μόλις 18μηνων βρέφους

Καιρός: Γενικά αίθριος με άνοδο της θερμοκρασίας - Δείτε πού θα βρέξει το απόγευμα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης