Πειραιώς: Πρόσω ολοταχώς για την πλήρη εξυγίανση του ισολογισμού της

Πειραιώς: Πρόσω ολοταχώς για την πλήρη εξυγίανση του ισολογισμού της

Τα επόμενα βήματα μετά την έγκριση της ΑΜΚ -Μονοψήφιο δείκτη NPE σε βάθος 12 μηνών, απόδοση ενσώματων ιδίων κεφαλαίων άνω του 10% και δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας περίπου 16% προσδοκά η διοίκηση της τράπεζας που έλαβε την εξουσιοδότηση από τους μετόχους για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

peiriaos
Έτοιμη να πραγματοποιήσει ένα πρόσθετο σημαντικό βήμα προς τα εμπρός, αναφορικά με το πλάνο εξυγίανσης του ισολογισμού της, που θα της επιτρέψει να επικεντρωθεί στις βασικές της δραστηριότητες, ήτοι την βιώσιμη χρηματοδότηση της οικονομίας, είναι η Τράπεζα Πειραιώς.

Πιο αναλυτικά, μετά την έγκριση από πλευράς των μετόχων της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, ύψους έως ένα δισ. ευρώ, η διοίκηση προχωρά με ταχύτητα τις διαδικασίες, προκειμένου αυτή να έχει ολοκληρωθεί έως τις αρχές Μαΐου. Σε συνδυασμό δε, με τις υπόλοιπες κεφαλαιακές ενέργειες που έχουν ολοκληρωθεί ή βρίσκονται σε εξέλιξη, συμπεριλαμβανομένης δυνητικής έκδοσης υβριδικού τίτλου Αdditional Tier 1 μέχρι ποσού περίπου 600 εκατ. ευρώ, θα οδηγήσουν σε σωρευτική κεφαλαιακή ενίσχυση περίπου 2,6 δισ. ευρώ.

Στο μεταξύ, εκτός προνομιακής κατανομής αναμένεται να μείνουν οι ξένοι μέτοχοι. Ειδικότερα, όπως επισήμανε ο νομικός σύμβουλος της τράπεζας, κ. Γιώργος Λιακόπουλος, στο πλαίσιο της χθεσινής έκτακτης γενικής συνέλευσης, σύμφωνα με τον μέχρι σήμερα σχεδιασμό το διεθνές βιβλίο δεν θα τύχει της ίδιας αντιμετώπισης με τους Έλληνες μετόχους, γεγονός που σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει επικάλυψη των δύο διαδικασιών.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr



Ειδήσεις σήμερα: 

Υπόθεση Marfin: Δύο εμπρησμοί δείχνουν τους δράστες του φρικτού εγκλήματος

Γεραπετρίτης (ΘΕΜΑ 104,6): Λίγο πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα οι αποφάσεις για το Πάσχα

«Βαβέλ» η ΕΕ για το εμβόλιο της AstraZeneca - Χωρίς κοινή θέση για τα όρια ηλικίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης