Χαμός με τα Tesla στην Ελλάδα…

Χαμός με τα Tesla στην Ελλάδα…

Πετυχημένο και στην Ελλάδα το online πείραμα της Tesla! Με θαυμασμό αλλά και προβληματισμό παρακολουθούν οι ανταγωνιστές την θυγατρική της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Στιγμιοτυπο_2021-04-03__12_06_25_μμ

Εξαιρετική είναι η πορεία που καταγράφουν οι πωλήσεις της Tesla στην Ελλάδα μέσα στο 2021 και ειδικά τον Μάρτιο όπου οι ταξινομήσεις της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας κατέγραψαν εκρηκτική άνοδο δίχως προηγούμενο.

Ειδικότερα οι πωλήσεις της Tesla τον Μάρτιο στην Ελλάδα ανήλθαν σε 164 μονάδες ενώ τους δύο προηγούμενους μήνες του τρέχοντος έτους κυμάνθηκαν σε μόλις 4 αυτοκίνητα!

Ο λόγος σύμφωνα με στελέχη της αγοράς εστιάζεται στο γεγονός ότι οι Έλληνες καταναλωτές που επιθυμούν κάποιο ηλεκτρικό αυτοκίνητο και έχουν την οικονομική δυνατότητα απόκτησής του στράφηκαν στη συγκεκριμένη μάρκα εξαιτίας της μεγάλης δημοσιότητας που έχει λάβει στα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης αλλά και εξαιτίας της σχέσης τιμής / αυτονομίας-απόδοσης.

Κάποιοι άλλοι ισχυρίζονται ότι οι πωλήσεις της Tesla τον Μάρτιο σημείωσαν τόσο υψηλή άνοδο εξαιτίας των σωρευμένων παλαιών παραγγελιών που παραδόθηκαν τον τρίτο μήνα του τρέχοντος έτους.

Όπως και να έχει το θέμα η Tesla φαίνεται ότι αποτελεί την μεγάλη έκπληξη της ελληνικής αγοράς αυτοκινήτου τον Μάρτιο προκαλώντας τον θαυμασμό αλλά και τον προβληματισμό άλλων ανταγωνιστικών εταιρειών καθώς από τη μία μεριά διαπιστώνουν ότι οι Έλληνες καταναλωτές απέκτησαν το αμερικάνικο ηλεκτρικό μοντέλο μέσω του Διαδικτύου και χωρίς να υπάρχει δίκτυο επίσημων αντιπροσώπων ενώ από την άλλη μεριά βλέπουν τις πωλήσεις τους να μειώνονται

Να υπενθυμίσουμε πως οι πωλήσεις της Tesla το 2020 ανήλθαν σε μόλις 22 αυτοκίνητα γεγονός που σημαίνει ότι η εταιρεία ήταν σχεδόν ανύπαρκτη πέρυσι στην Ελλάδα.




ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης