Σχέδιο για έκπτωση 15% στην εφάπαξ αποπληρωμή των «κορωνο-χρεών»

Σχέδιο για έκπτωση 15% στην εφάπαξ αποπληρωμή των «κορωνο-χρεών»

Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για αποπληρωμή των οφειλών που έχουν ανασταλεί - Προσπάθεια να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο η νέα ρύθμιση ειδικού σκοπού

lefta
Έκπτωση 15% εξετάζει να δώσει το υπουργείο Οικονομικών σε όσους πληρώσουν εφάπαξ τα «κορωνο-χρέη» που έχουν ανασταλεί μέχρι το τέλος το 2021. Την ιδία ώρα επιδιώκεται να ανοίξει περισσότερο η «βεντάλια» της ρύθμισης των 24 άτοκων ή 48 χαμηλότοκων δόσεων και να μην αφορά μόνο τα χρέη του πρώτου lockdown.

Το θέμα της αποπληρωμής των «κορωνο-χρεων» αποτελεί αντικείμενο συνεχούς διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με τους δανειστές, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι, εκτός από το ενδεχόμενο έκπτωσης στην εφάπαξ αποπληρωμή, εξετάζεται και σενάριο να ενταχθούν στη ρύθμιση και οφειλές που γεννήθηκαν μετά τον Ιούνιο του 2020, όπως ο φόρος εισοδήματος ή και ο ΕΝΦΙΑ που έχουν μείνει απλήρωτοι από επιχειρήσεις, επαγγελματίες και νοικοκυριά.

Το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει το “πακέτο” μέτρων, που θα στηρίξει επιχειρήσεις κι εργαζομένους στο επόμενο κρίσιμο διάστημα, έχοντας λυμένα τα χέρια ως τους περιορισμούς του Συμφώνου Σταθερότητας, χωρίς να σημαίνει, όμως, αυτό ότι οι αντοχές του Προϋπολογισμού είναι απεριόριστες.

Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης