Wall Street: Σε ιστορικά ύψη ο Dow Jones με... μία υπογραφή Τραμπ

Wall Street: Σε ιστορικά ύψη ο Dow Jones με... μία υπογραφή Τραμπ

Η υπογραφή από τον απερχόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ του οικονομικού πακέτου των 900 δισ. δολαρίων  για την αντιμετώπιση της πανδημίας ικανοποιεί τις αγορές

Wall_street
Σε -διαχρονικά- υψηλά επίπεδα, πάνω από τις 30.350 μονάδες, άνοιξε ο Dow Jones, βασικός χρηματιστηριακός δείκτης της Wall Street, στην πρώτη συνεδρίαση μετά από τις αργίες των Χριστούγενων. Είχε προηγηθεί η υπογραφή από τον Ντόναλντ Τραμπ του οικονομικού πακέτου των 900 δις δολαρίων για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Με σημαντική άνοδο ξεκίνησε η σημερινή συνεδρίαση και για τον S&P και για τον Nasdaq.

Ο Τραμπ υπέγραψε το νομοσχέδιο την Κυριακή το βράδυ -ξημερώματα Δευτέρας για την Ελλάδα- αποτρέποντας έτσι ένα γενικό shutdown των υπηρεσιών του ομοσπονδιακού κράτους, επεκτείνοντας παράλληλα τα επιδόματα ανεργίας χιλιάδων Αμερικανών πολιτών. Ο απερχόμενος πρόεδρος απειλούσε αρχικά να ασκήσει βέτο στο ψηφισμένο από το Κογκρέσο νομοσχέδιο, ζητώντας απευθείας πληρωμή 2.000 δολαρίων σε κάθε νοικοκυριό, έναντι 600 δολ. που προβλέπει το νομοσχέδιο, που είχε προκύψει μετά από έναν μεγάλο συμβιβασμό των δύο κομμάτων στο Κονγκρέσο.

Ειδήσεις σήμερα: 

Κορωνοϊός: Η Ελλάδα εμβολιάζεται - Ανοίγει «παράθυρο ελπίδας» στη μάχη κατά της πανδημίας

Ελληνοτουρκική κρίση: Πιέσεις για διερευνητικές από ΗΠΑ και Βερολίνο

Lockdown: Προς άνοιγμα των σχολείων τον Ιανουάριο - Τι λένε οι ειδικοί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης