Νέα σημαντική επένδυση της Pfizer στη Θεσσαλονίκη ανακοίνωσε ο Μπουρλά

Νέα σημαντική επένδυση της Pfizer στη Θεσσαλονίκη ανακοίνωσε ο Μπουρλά

Πρόκειται για ένα κέντρο υπηρεσιών που θα ενώνει τα κέντρα καινοτομίας της Pfizer ανά τον κόσμο - Θα στελεχωθεί με 350 άτομα 

BOURLA111
Την πρόθεση της Pfizer να προχωρήσει σε μία νέα επένδυση στη Θεσσαλονίκη, ανακοίνωσε απ’ το βήμα του συνεδρίου του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου και παρουσία του πρωθυπουργού ο Έλληνας διευθύνων σύμβουλος της φαρμακοβιομηχανίας κ. Αλβέρτος Μπουρλά.

Πρόκειται για ένα κέντρο υπηρεσιών που θα ενώνει τα κέντρα καινοτομίας της Pfizer ανά τον κόσμο υποστηρίζονται από λογιστικές υπηρεσίες ως την κεντρική διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού. Το Κέντρο, όπως είπε ο κ. Μπουρλά, θα στελεχωθεί με 350 άτομα.

Παράλληλα ο ίδιος τόνισε πως η πρώτη επένδυση της φαρμακοβιομηχανίας, το κέντρο καινοτομίας, όπου ουσιαστικά «παντρεύονται» ψηφιακές λύσεις με την προσπάθεια για καινοτομία στη φαρμακευτική, έχει ξεκινήσει πολύ δυναμικά.

«Είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι για το ταλέντο που έχει συγκεντρωθεί εκεί», τόνισε ο κ. Μπουρλά. Όπως είπε ως το τέλος της χρονιάς το κέντρο θα έχει 200 εργαζόμενους, αρκετοί εκ των οποίων θα είναι Έλληνες του εξωτερικού που θέλησαν να επιστρέψουν στην Ελλάδα.

Όπως είπε μάλιστα το σχέδιο της Pfizer είναι τα επόμενα χρόνια να διπλασιαστεί η δυναμικότητα του Κέντρου Καινοτομίας.

«Ξαφνικά λοιπόν έχουμε καταρτίσει ένα πλάνο για 600 άτομα προσωπικό στη Θεσσαλονίκη μέσα από δύο κέντρα με την προοπτική τα επόμενα χρόνια αυτό να διπλασιαστεί», τόνισε ο κ. Μπουρλά θέλοντας παράλληλα να υπογραμμίσει ότι αφενός υπάρχει το ταλέντο, αφετέρου πλέον η πολιτική της χώρας είναι φιλική σε ξένες επενδύσεις.

Όχι σε τοπική παραγωγή του εμβολίου

Κλείσιμο
Λίγο νωρίτερα πάντως ο κ. Μπουρλά έβαλε τέλος στα σενάρια ότι θα μπορούσε να υπάρξει τοπική παραγωγή του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

«Είναι μία μεγάλη μάχη με το χρόνο ώστε να ανταποκριθούμε στην παγκόσμια ζήτηση και οποιαδήποτε προσπάθεια παραγωγής του εμβολίου σε κατά τόπους εργοστάσια απλά θα δημιουργούσε τεράστιες καθυστερήσεις αφού θα έπρεπε να ξεκινήσουμε απ’ το μηδέν», είπε ο κ. Μπουρλά απαντώντας σε ερώτηση του Προέδρου του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου κ. Νικ. Μπακατσέλου για το εάν θα μπορούσε να γίνει παραγωγή του εμβολίου στην Ελλάδα.

Οδηγίες προς τις κυβερνήσεις

Παράλληλα ο ίδιος περιέγραψε τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι κυβερνήσεις έτσι ώστε έως τα μισά του επόμενου χρόνου να έχει εμβολιαστεί κρίσιμη μάζα του πληθυσμού

«Οι κυβερνήσεις αρχικά πρέπει να διασφαλίσουν τη διανομή, αμέσως μετά την παραλαβή και να σχεδιάσουν ποιοι θα εμβολιαστούν πρώτοι και ποιοι θα ακολουθήσουν. Και πρέπει να το κάνουν με ένα στρατηγικό τρόπο ακούγοντας τους ειδικούς για να μειώσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα το βάρος στον πληθυσμό», είπε και πρόσθεσε:

«Πολλές κυβερνήσεις για παράδειγμα σκέφτονται να ξεκινήσουν με τους νοσοκομειακούς ή με τους ηλικιωμένους ή με τους τρόφιμους στους οίκους ευγηρίας».

«Δεύτερον», συνέχισε «οι κυβερνήσεις δεν πρέπει να χαλαρώσουν αμέσως με δεδομένη την πίεση να ανοίξει η οικονομία. Να χρησιμοποιήσουν ως ένα εργαλείο το εμβόλιο. Ο χρόνος επιστροφής στην κανονικότητα δεν είναι μακριά, αλλά σίγουρα δεν είναι τώρα», είπε χαρακτηριστικά.

Ειδήσεις σήμερα:

Πιέσεις σε ΗΠΑ και ΕΕ για ταχύτερη έγκριση των εμβολίων κατά του κορωνοϊού

Κορωνοϊός: Η Κομισιόν παρουσιάζει τη στρατηγική «Μένουμε ασφαλείς από την COVID-19 τον χειμώνα»

Ανησυχητικά τα ευρήματα στα λύματα της Θεσσαλονίκης: Επιμένει ο ιός
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης