Εφορία: Αλαλούμ με τις ρυθμίσεις οφειλών και τις 120 δόσεις

Εφορία: Αλαλούμ με τις ρυθμίσεις οφειλών και τις 120 δόσεις

Το υπουργείο Οικονομικών έχει ανακοινώσει ότι οι φορολογούμενοι που έχουν ρυθμίσεις 100-120 δόσεων μπορούν να πληρώσουν τη δόση του Νοεμβρίου προκειμένου να μεταφερθούν στο μέλλον προηγούμενες δόσεις που ενδεχομένως δεν έχουν εξοφληθεί, αλλά το Taxis δεν έχει ενημερωθεί παρότι η προθεσμία έληξε σήμερα

rythmiseis-eforias


Αλαλούμ επικρατεί με τις ρυθμίσεις οφειλών προς την Εφορία, καθώς σήμερα που λήγει η προθεσμία πληρωμής των οφειλών, οι φορολογούμενοι δεν έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν τις ευνοϊκές διευθετήσεις που ανακοινώθηκαν για αναβίωση παλαιών ρυθμίσεων πληρωμής και μεταφοράς της δόσης του Νοεμβρίου στο μέλλον.
Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έγιναν από το υπουργείο Οικονομικών, οι φορολογούμενοι που έχουν χάσει παλαιές ρυθμίσεις 100 και 120 δόσεων, εφόσον είναι πληττόμενοι από την πανδημία, έχουν τη δυνατότητα να αναβιώσουν τη ρύθμιση. Για να γίνει κάτι τέτοιο, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, θα πρέπει να πληρώσουν τη δόση του Νοεμβρίου, η οποία λήγει σήμερα.  Οι δόσεις που δεν πληρώθηκαν, θα μεταφερθούν στο τέλος της ρύθμισης.
Όμως τα συστήματα του Taxis δεν έχουν ενημερωθεί αναλόγως, ούτε υπάρχουν κάποιες οδηγίες για το τι πρέπει να κάνουν οι φορολογούμενοι, παρόλο που η προθεσμία για την πληρωμή της δόσης έληξε σήμερα.
Ούτε έχει ανοίξει κάποια εφαρμογή στο Taxis για να πληρωθεί η δόση του Νοεμβρίου.
Οι ΔΟΥ δηλώνουν άγνοια, ενώ στο τηλεφωνικό κέντρο της ΑΑΔΕ, που κατακλύστηκε από τηλεφωνήματα ενδιαφερομένων, έλεγαν ότι δεν έχουν λάβει εγκύκλιο για την αναβίωση των ρυθμίσεων, ούτε για τις 100-120 δόσεις.
Κλείσιμο
Επιπλέον, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργείου Οικονομικών, για τους πληττόμενους φορολογούμενους, η δόση Νοεμβρίου μεταφέρεται σε κάθε περίπτωση στη λήξη της ρύθμισης, αλλά ούτε γι αυτό έχει ενημερωθεί το Taxis. Οι δε τηλεφωνικές υπηρεσίες δεν ήταν σε θέση να εξηγήσουν στους ενδιαφερόμενους γιατί οι δόσεις δεν μεταφέρθηκαν.

Δείτε τις δυνατότητες ρύθμισης σύμφωνα με τις ανακοινώσεις ΕΔΩ

Το ερώτημα φοροτεχνικών και φορολογουμένων είναι γιατί δεν δόθηκε μια παράταση για την πληρωμή των σχετικών οφειλών, έτσι ώστε να δοθεί ο χρόνος στα συστήματα του Taxis να ενημερωθούν ή να εκδοθούν και οι απαραίτητες εγκύκλιοι ώστε να γνωρίζουν οι υπηρεσίες τι να απαντούν στους πολίτες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης