Σε λειτουργία οι νέες γραµµές παραγωγής των πιστοποιηµένων χειρουργικών µασκών της ΜΕΓΑ

Σε λειτουργία οι νέες γραµµές παραγωγής των πιστοποιηµένων χειρουργικών µασκών της ΜΕΓΑ

Στη µάχη κατά του κορωνοϊού, η εταιρεία λανσάρει και νέα ενισχυµένα αντισηπτικά µαντιλάκια και λοσιόν 

MEGA_Masks_DT_963x541_20-01
Στη µάχη κατά του κορωνοϊού εισέρχεται πιο δυναµικά η ΜΕΓΑ Α.Ε. ξεκινώντας την παραγωγή χειρουργικών µασκών µιας χρήσης στο εργοστάσιό της στις Αχαρνές και λανσάροντας νέα ενισχυµένα αντισηπτικά µαντιλάκια και λοσιόν, τα οποία, όπως λέει η εταιρεία, δρουν πιστοποιηµένα και κατά όλων των τύπων κορωνοϊού.  Οι νέες γραµµές παραγωγής στο εργοστάσιο στις Αχαρνές έχουν τεθεί σε λειτουργία από τον περασµένο µήνα και ήδη έχει ξεκινήσει η τοποθέτησή τους στα ράφια των σούπερ µάρκετ. Η επένδυση για τις µάσκες, την οποία είχε αποκαλύψει το «business stories» από τον περασµένο Απρίλιο, έφτασε τα 2 εκατ. ευρώ. 

«Πρωταρχικός στόχος της επένδυσης δεν ήταν άλλος από τη συµβολή στην προάσπιση της ∆ηµόσιας Υγείας και τη διασφάλιση επάρκειας αποθέµατος ποιοτικών µασκών στη χώρα µας για όσο διάστηµα χρειαστεί, χωρίς να υπάρχει εξάρτηση από άλλες χώρες», δηλώνει στο «b.s.» ο πρόεδρος της ΜΕΓΑ Α.Ε. Κωνσταντίνος Βιτουλαδίτης. «Σε µερικούς µήνες από σήµερα, ενδεχοµένως η χρήση µάσκας να περιοριστεί, εφόσον η πανδηµία εισέλθει σε φάση ύφεσης, κάτι που ευχόµαστε όλοι. Αυτό όµως δεν λειτούργησε ανασταλτικά για τη ΜΕΓΑ στην απόφασή της να επενδύσει σε υπερσύγχρονες γραµµές παραγωγής χειρουργικών µασκών, καθώς ο πρωτεύων στόχος ήταν η συµβολή στη διασφάλιση επάρκειας στη χώρα µας», προσθέτει.  

Η νέα γραµµή παραγωγής είναι δυναµικότητας 200 εκατοµµυρίων µασκών ετησίως, µε το σύνολο των πρώτων υλών να είναι ευρωπαϊκής προέλευσης. Επίσης, σε κανένα στάδιο παραγωγής και συσκευασίας δεν υπάρχει επαφή µε ανθρώπινο χέρι. 

Οι νέες µάσκες, που φτιάχνονται σε τρία µεγέθη (Small, Medium, Large), διαθέτουν τρία στρώµατα προστασίας, επιτρέπουν άνετη αναπνοή, έχουν απαλά υφασµάτινα πλαϊνά για να µην κουράζουν την περιοχή γύρω από τα αυτιά, είναι πιστοποιηµένες για την προστασία που προσφέρουν µε βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα και φέρουν σήµανση CE. Μάλιστα είναι και δερµατολογικά ελεγµένες µε πιστοποίηση Oeko-Tex Standard 100 για απουσία βλαβερών ουσιών. 

Την ίδια ώρα η εταιρεία λανσάρει τα αντισηπτικά µαντίλια ΜΕΓΑ Ενισχυµένο, τα οποία περιέχουν στη σύνθεσή τους 70% αιθυλική αλκοόλη και επιπλέον αντισηπτικό παράγοντα. Σύµφωνα µε την εταιρεία, ο συνδυασµός των παραπάνω προσφέρει αποδεδειγµένη δράση και κατά των ιών µε περίβληµα, όπως οι κορωνοϊοί, συµπεριλαµβανοµένου του SARS-CoV-2, µέσα σε ένα λεπτό. Παράλληλα δρουν κατά των ιών της γρίπης Η1Ν1 KAI H3N2 και των µικροβίων. Μάλιστα κάθε µαντίλι είναι συσκευασµένο σε αεροστεγώς σφραγισµένο ατοµικό φακελάκι. 

Αντίστοιχες δυνατότητες εµφανίζει και η νέα αντισηπτική λοσιόν «ΜΕΓΑ Ενισχυµένο», η οποία, όπως και τα νέα µαντίλια, διαθέτει άδεια κυκλοφορίας από τον ΕΟΦ και είναι ελεγµένη βάσει ευρωπαϊκών προτύπων. Τα νέα προϊόντα τοποθετούνται αυτή την περίοδο πανελλαδικά σε σούπερ µάρκετ, µίνι µάρκετ, σε e-shops, καθώς και σε επιλεγµένα φαρµακεία. Επίσης, η ΜΕΓΑ θα διαθέσει τις µάσκες που παράγει και στις αγορές του εξωτερικού όπου δραστηριοποιείται, ταξιδεύοντας για µία ακόµη φορά µε επιτυχία την ελληνική καινοτοµία στον διεθνή στίβο. Αξιέπαινο πάντως είναι το γεγονός ότι η εταιρεία, προτού ξεκινήσει την πώληση των αντισηπτικών προϊόντων και των χειρουργικών µασκών ΜΕΓΑ, αφιέρωσε σηµαντικές ποσότητες προϊόντων σε δήµους, σχολεία, γηροκοµεία και φορείς που πρωτοστατούν στην προάσπιση της δηµόσιας υγείας.

MEGA_Masks_DT_963x541_20-02
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης